Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chce kupic sense evo elite, orzy czym nie ma on doppera. Czy po zakypoe roweru beda mogl sobie wktice dojupic dopper w celu jego montazu. Czy do kazdego roweru mtb HT mozna dokupic dropper

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-sensa-fiori-evo-elite-pd47021/?utm_source=google&utm_medium=cpc&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwk43ABhBIEiwAvvMEBx4UJvTgAo-elVA2rxFyXymhrTZHq8VgMyUhhBIEHyZaxAb2LDSQCBoCocEQAvD_BwE

Napisano

@wysamaster, jak najbardziej będziesz mógł zainstalować droppera do tej Sensy - przerabiałem temat u siebie.

Ale zaczniesz dłubać przy montażu, to jeszcze chwilkę poświęć na obsługę j. polskiego na urządzeniu, którego używasz do komunikacji ze światem zewnętrznym. 

Napisano

A jaki koszt mniej więcej takiego droppera?

50 minut temu, CoolBreezeOne napisał:

@wysamaster, jak najbardziej będziesz mógł zainstalować droppera do tej Sensy - przerabiałem temat u siebie.

Ale zaczniesz dłubać przy montażu, to jeszcze chwilkę poświęć na obsługę j. polskiego na urządzeniu, którego używasz do komunikacji ze światem zewnętrznym. 

Sorki, ale na szybko pisane, bo niemowle na jednym kolanie :)

Zadowolony jesteś w ogóle z roweru? Pamięta pamiętasz jaki byl koszt droppera?

Napisano
8 godzin temu, CoolBreezeOne napisał:

Z roweru jestem baaardzo zadowolony.

Koszt droppera zależy od oczekiwań i zawartości portfela. Mój wyniósł mnie... powiedzmy, że jestem w połowie stawki😉

Czyli tak 1200, czy wiecej?

Napisano
12 godzin temu, afly napisał:

Tyle że linka będzie widoczna na ramie, droppera regulowanego w inny sposób niż z kierownicy nawet nie bierz pod uwagę.

Że niby jak? Sensa jest dropper ready i pancerz ładnie idzie wewnątrz ramy.

@wysamaster, do swojej wrzuciłem OneUp V3 150mm, bo taki chciałem. Kupiłem poniżej 1k na promce. Jak masz okrojony budżet, to w na pewno znajdziesz coś w dobrego w mniejszych pieniądzach. Gdzieś na FR chłopaki pisali od fajnej promce na droppery od Niemca.

Musisz określić swoje oczekiwania. Jaki masz budżet, czy zależy ci na samodzielnym/prostym serwisie, dostępności części eksploatacyjnych, wadze itp. itd.

• +1 pomógł 2
Napisano

https://www.bike-discount.de/de/pro-koryak-dsp-150mm-intern-vario-sattelstuetze - tylko tu masz 150mm. Też mam Sense, też chcę założyć, nawet mierzyłem czy pasuję, ale teraz nie pamiętam, który mierzyłem czy120mm czy 150mm. Znajdziesz o nim temat na forum, kusząca propozycja - niecałe 300 zł pluś dźwignia 40 zł. 
Mając wcześniej, odczuwam w niektórych przypadkach jego brak. Nie mam kiedy podjąć się tematu, może w urlopie, może gdzieś późniejszym sezonie.

• +1 pomógł 1