Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej witam wszystkich.

Mam ogromny dylemat. Waham się co kupić. Mam dwa typy lecz się nie ograniczam.

Pierwszy z nich to Corratec revo bow z ramą karbonową na osprzęcie sram SX, amor Manitou makhor w cenie 4150 nowy.

Drugi typ to cannondale trial 3sl tu osprzęt Shimano deore i rock shox I cena 3250 nowy.

Chciałbym dodać że wcześniej jeździłem cannondale trial 4 sl i to był świetny rower lecz korzystając z Okazji sprzedałem.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

https://allegro.pl/oferta/rower-gorski-mtb-corratec-revo-bow-29-zielony-rozmiar-ramy-m-15911837330?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_uzsd_sport_rowery_pla_ss_high_asp&ev_adgr=rowery_ss_high_asp&ev_campaign_id=22367594104&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw8IfABhBXEiwAxRHlsE5HvbbhUHLYhl8TT3bttfB32nt2Xqrd_hggzepwYTE0dwjPG7BwFBoC82IQAvD_BwE

https://www.greenbike.pl/rower-gorski-cannondale-trail-sl-3-29-gratis-p-6964.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw8IfABhBXEiwAxRHlsI73c8MH6jb7tyDyyD3wP9YyMEwbl375QYRNkQBWkqRRR4Kz2a6OPBoCxkkQAvD_BwE

Napisano (edytowane)

"korzystając z Okazji przestałem"

Nie rozumiem.

Zależy do czego ma być rower. Corratec jak dla mnie fajnie wygląda. Ma całkiem sztywny jak na golenie 30 mm i dobrze pracujący amortyzator. Wystarczające hamulce. Totalnie badziewny napęd, ale jak go możesz mieć nowego że sklepu za 4 tys to moim zdaniem świetna okazja. 

Edytowane przez NerfMe
Napisano

,,korzystając z Okazji przestałem''

Sprzedałem miało być przepraszam 🫢

Tego corratec zamówiłem nowego za 4150zł

Ale mam jeszcze czas na odwołanie zamówienia przez najbliższe dwa tygodnie.

Boję się tego osprzęt SRAM dużo się naczytałem że jest dość kiepski. Sam rower mega mi się podoba ( rama wygląda świetnie). Generalnie ma służyć to polatania po lesie oraz lekkie trasy MTB wraz z synem no i miasto.

Napisano (edytowane)

Ja starałem się kiedyś podregulować przerzutkę SX znajomej i generalnie idealnie nigdy nie działa. Natomiast jeździć się da, najwyżej z czasem zmienisz. W tej cenie myślę naprawdę fajny wybór.

Edit: może za szybko napisałem, pamiętaj że to rower wyścigowy, więc ma dość wyciągniętą pozycję. Wrażenia mogą być skrajnie inne od jazdy na podstawowym Cannondale.

Edytowane przez NerfMe
Napisano

Wielkie dzięki za odpowiedź💪

Mam coraz mniej wątpliwości co do zakupu super.

Proszę odpowiedź mi jeszcze co do samej firmy Corratec czy ta marka jest godna zaufania. muszę się przyznać nie znałem jej zupełnie,kolega poniekąd namówił mnie na ten  zakup. Czy w przyszłości z ewentualną odsprzedażą może być kłopot co do firmy a raczej jej wyrobów.

Poprzedni rower Cannondale -marka bardzo rozpoznawalna 

Napisano

Jedna z niemieckich marek. Nie wiem co więcej napisać, sprawdź w necie ;) na pewno nie jest tak popularna jak najwięksi producenci.

Zawsze mi się podobały ich ramy Superbow, ten rower jest ich następcą. Aczkolwiek poza specyficzną kwadratową główką ramy aż tak bardzo się nie wyróżnia wśród innych rowerów.