Rower55 Napisano Niedziela o 20:04 Napisano Niedziela o 20:04 Witam w kross esker 7.0 w piaście FH-RS470 przeskakuje bębenek. Ma dziwne oznaczenia w katalogu shimano Y3G898040. Nigdzie tego nie ma. Są jakieś zamienniki? Nie chce zmieniać całej piasty i przeplatać koła. Cytuj
leejoonidas Napisano Poniedziałek o 07:23 Napisano Poniedziałek o 07:23 (edytowane) Bębenek z piasty XT 8010 pasuje Y38V98010. Wszystkie kasety mtb w standardzie mocowania HG wejdą na ten bębenek i kasety szosowe HG 11-34, 11-36. Jeszcze napisz jaką kasetę masz założoną? Kasety na ten bębenek zakładasz bez podkładki 1,85mm. Edytowane Poniedziałek o 07:28 przez leejoonidas 1 Cytuj
Rower55 Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Mam jeszcze oryginalną kasetę Shimano CS-M7000 (11-42T). Dzięki wielkie za poradę! Czyli mogę kupić sam bębenek Y38V98010 i będzie pasować? Widzę że jest dostępny w kilku sklepach (Nie chcę inwestować za dużo pieniędzy w te koła bo mam w planie zakup kompletu kół karbonowych z jakiś czas 🤑) Jest gdzieś dostępna instrukcja / film jak to rozebrać? Trzeba mieć klucze płaskie do konusów i imbus 15mm? Co z tymi podkładkami, bez podkładki ? Dziękuję za poradę🙂 Cytuj
leejoonidas Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Jeśli założysz wspomnianą przez Ciebie kasetę Slx M7000 to tylko ją przykręcasz i to wszystko, o podkładce możesz zapomnieć. Oś piasty odkręcasz od strony tarczy kluczami chyba 17 albo 15, oś wyciągasz od strony bębenka. Trzeba wydłubać uszczelkę kurzową z bębenka, wyjąć kulki i już widać gniazdo na imbus, bębenek odkręcasz w lewo. Edytowane 16 godzin temu przez leejoonidas 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi