zlatan Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Pod koniec 2023 składałem sobie MTB dla siebie - trochę dla zabawy, trochę żeby się nauczyć dłubania w rowerze, trochę żeby mieć wymarzony rower na lata. No ale właśnie... "na lata" skończyło się tak że nastukałem 2000km, znudziło mi się MTB i fajny rower stoi nieruszany od kilku miesięcy. Chciałbym go sprzedać, tylko w sumie nie mam pojęcia ile może być warty. Wszystko składałem na nowych częściach, o rower oczywiście dbałem najlepiej jak umiałem, smarowałem, trzymałem w suchym miejscu itd. Technicznie wszystko super, wizualnie kilka drobnych rysek na lakierze. Specyfikacja z grubsza: Rama od Cannondale Trail 3 L (https://www.greenbike.pl/rower-gorski-trailowy-cannondale-trail-se-3-29-gratis-p-6966.html) - aluminiowa, z dość nowoczesną geometrią, wszystkie fajne standardy (boost, taper, BSA) Widelec RS Reba 100m, też z boostem Napęd 1x12 i hamulce pełna grupa Shimano SLX M7100 Koła: piasty DT Swiss 350, obręcze DR Swiss XM 481, szprychy i inne pierdoły też wszystko DT Swiss, opony Vittoria Barzo Dropper OneUp Jakieś tam peryferia: mostek i kierownica Pro Koryak, gripy Ergon, siodełko Spec Bridge, pedały Mzyrh 926 No i tak. Ja wiem, że to jest w gruncie rzeczy ulep, że mogę się nastawić na długie sprzedawanie itd. Ale to mimo wszystko bardzo dobry rower i byłoby mi szkoda sprzedawać jakoś bardzo tanio. Tylko właśnie naprawdę nie wiem za ile. Cytuj
leejoonidas Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Nikt nie powie dokładnie ile jest wart ten rower, jak wystawisz na OLX-ie to szybko się dowiesz ile jest wart. Będą zaczynać od 500 złotych i z odbiorem u ciebie z domu. Zainteresowanie takim sprzętem wcale nie musi być małe, kilka rowerów złożonych przez siebie sprzedałem przez OLX, ostatni w zeszłym roku za 4600 w niespełna miesiąc od wystawienia. Największy ruch jest w czerwcu przed wakacjami. Przejrzyj podobne oferty i ustal cenę gdzieś pośrodku względem podobnych ofert. Nie kieruj się sentymentem na zasadzie że szkoda mi go i nie sprzedam go tanio, to jest tylko rzecz i chcesz ją sprzedać, na zysk ze sprzedaży nie liczyłbym. Edytowane 13 Kwietnia przez leejoonidas Cytuj
zlatan Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Nie no, ja nie oczekuję że ktoś mi wyliczy co do złotówki, a już na pewno nie celuję w to żeby mi się miało zwrócić cokolwiek. Bardziej mi chodzi orientacyjnie, czy za coś takiego rozsądnie można dostać na przykład 3000 czy 6000. Z porównaniami właśnie jest taki problem, że chyba nie bardzo są rowery w takiej konfiguracji jak SLX 1x, Reba, dropper. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-giant-xtc-slr-29-1-CID767-ID14JCDX.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Chyba najbardziej podobny do mojego jaki znalazłem, trochę słabszy i dość zaskakująco tani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi