zlatan Napisano Niedziela o 13:37 Napisano Niedziela o 13:37 Pod koniec 2023 składałem sobie MTB dla siebie - trochę dla zabawy, trochę żeby się nauczyć dłubania w rowerze, trochę żeby mieć wymarzony rower na lata. No ale właśnie... "na lata" skończyło się tak że nastukałem 2000km, znudziło mi się MTB i fajny rower stoi nieruszany od kilku miesięcy. Chciałbym go sprzedać, tylko w sumie nie mam pojęcia ile może być warty. Wszystko składałem na nowych częściach, o rower oczywiście dbałem najlepiej jak umiałem, smarowałem, trzymałem w suchym miejscu itd. Technicznie wszystko super, wizualnie kilka drobnych rysek na lakierze. Specyfikacja z grubsza: Rama od Cannondale Trail 3 L (https://www.greenbike.pl/rower-gorski-trailowy-cannondale-trail-se-3-29-gratis-p-6966.html) - aluminiowa, z dość nowoczesną geometrią, wszystkie fajne standardy (boost, taper, BSA) Widelec RS Reba 100m, też z boostem Napęd 1x12 i hamulce pełna grupa Shimano SLX M7100 Koła: piasty DT Swiss 350, obręcze DR Swiss XM 481, szprychy i inne pierdoły też wszystko DT Swiss, opony Vittoria Barzo Dropper OneUp Jakieś tam peryferia: mostek i kierownica Pro Koryak, gripy Ergon, siodełko Spec Bridge, pedały Mzyrh 926 No i tak. Ja wiem, że to jest w gruncie rzeczy ulep, że mogę się nastawić na długie sprzedawanie itd. Ale to mimo wszystko bardzo dobry rower i byłoby mi szkoda sprzedawać jakoś bardzo tanio. Tylko właśnie naprawdę nie wiem za ile. Cytuj
leejoonidas Napisano Niedziela o 14:09 Napisano Niedziela o 14:09 (edytowane) Nikt nie powie dokładnie ile jest wart ten rower, jak wystawisz na OLX-ie to szybko się dowiesz ile jest wart. Będą zaczynać od 500 złotych i z odbiorem u ciebie z domu. Zainteresowanie takim sprzętem wcale nie musi być małe, kilka rowerów złożonych przez siebie sprzedałem przez OLX, ostatni w zeszłym roku za 4600 w niespełna miesiąc od wystawienia. Największy ruch jest w czerwcu przed wakacjami. Przejrzyj podobne oferty i ustal cenę gdzieś pośrodku względem podobnych ofert. Nie kieruj się sentymentem na zasadzie że szkoda mi go i nie sprzedam go tanio, to jest tylko rzecz i chcesz ją sprzedać, na zysk ze sprzedaży nie liczyłbym. Edytowane Niedziela o 14:13 przez leejoonidas Cytuj
zlatan Napisano Niedziela o 14:24 Autor Napisano Niedziela o 14:24 Nie no, ja nie oczekuję że ktoś mi wyliczy co do złotówki, a już na pewno nie celuję w to żeby mi się miało zwrócić cokolwiek. Bardziej mi chodzi orientacyjnie, czy za coś takiego rozsądnie można dostać na przykład 3000 czy 6000. Z porównaniami właśnie jest taki problem, że chyba nie bardzo są rowery w takiej konfiguracji jak SLX 1x, Reba, dropper. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-mtb-giant-xtc-slr-29-1-CID767-ID14JCDX.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Chyba najbardziej podobny do mojego jaki znalazłem, trochę słabszy i dość zaskakująco tani. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi