Kusterowa Napisano Niedziela o 09:34 Napisano Niedziela o 09:34 Posiadam rower Kellys Tayen r10 z silnikiem Panasonic. Podczas mojej drugiej wyprawy rowerowej zaczęło coś dziwnie strzelać przy pedałowaniu. Co jakiś czas słychać i czuć na pedale opór i trzask. Powiem szczerze, że jestem załamana z tego powodu bo rowerem zrobiłam dopiero 20 km Cytuj
cervandes Napisano Niedziela o 09:57 Napisano Niedziela o 09:57 I serio lepiej z tym się zwrócić na forum niż do sprzedawcy w ramach gwarancji, rękojmi czy czegokolwiek? Cytuj
Kusterowa Napisano Niedziela o 10:10 Autor Napisano Niedziela o 10:10 Oczywiście że zgłosiłam ale stwierdziłam że może na forum dowiem się że jest to jakaś mało znacząca rzecz która mogę zrobić sama Cytuj
smw44199 Napisano Niedziela o 11:17 Napisano Niedziela o 11:17 (edytowane) Pewnie pedały. Sprawdź, czy nie mają luzu poprzecznego, tam gdzie sie obracają. Edytowane Niedziela o 11:18 przez smw44199 Cytuj
Turysta05 Napisano Niedziela o 12:19 Napisano Niedziela o 12:19 (edytowane) Raczej powątpiewam, że zrobisz sama, bo te regulacyjne sprawy wymagają dużego doświadczenia, a Ty zupełnie "nie czujesz bluesa"🥴. Ja obstawiam źle wyregulowaną przerzutkę, albo... 1oo innych przyczyn😄. Znam to, miałem tak samo i sam wyregulowałem sobie nowy rower, bo sprzedawcy, to tylko aby sprzedać. Moj kolega pokazał mi swój nowiutki rower Winora (szanowana niemiecka marka) i że kierownica nienaturalnie, ciężko się obraca. Wiedzieliśmy o co chodzi, ale do sklepu gdzie kupił mieliśmy po drodze. Mówię: jedziemy, a byłem ciekaw jaka obsługa. Chcieli go bezczelnie spławić, nie wytrzymałem i po prostu zrugałem tego mechanika, nie sprzedawcę a właśnie serwisanta w tym sklepie. Kilkanaście minut i rower wyregulowany. Ty jako kobieta jesteś w lepszej sytuacji, zadziałasz urokiem osobistym😉, ale nie odpuszczaj, testuj na placu do skutku. Powodzenia! Edytowane Niedziela o 12:20 przez Turysta05 Cytuj
Kusterowa Napisano Wtorek o 06:41 Autor Napisano Wtorek o 06:41 Wczoraj pojechałam na serwis okazało się, że ogniwko jest sztywne stąd strzelanie na wysokich przerzutkach, Pan usilnie chciał mi ręcznie je wprawić w ruch niestety bezskutecznie. Zadzwoniłam do firmy od której kupiłam rower. Zaproponowali zwrot kosztów za usługę wymiany łańcucha 🙂 Muszę przyznać, że się bardzo ładnie zachowali. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi