Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Posiadam rower Kellys Tayen r10 z silnikiem Panasonic. Podczas mojej drugiej wyprawy rowerowej zaczęło coś dziwnie strzelać przy pedałowaniu. Co jakiś czas słychać i czuć na pedale opór i trzask. Powiem szczerze, że jestem załamana z tego powodu bo rowerem zrobiłam dopiero 20 km 

Napisano (edytowane)

Raczej powątpiewam, że zrobisz sama, bo te regulacyjne sprawy wymagają dużego doświadczenia, a Ty zupełnie "nie czujesz bluesa"🥴. Ja obstawiam źle wyregulowaną przerzutkę, albo... 1oo innych przyczyn😄. Znam to, miałem tak samo i sam wyregulowałem sobie nowy rower, bo sprzedawcy, to tylko aby sprzedać.  Moj kolega pokazał mi swój nowiutki rower Winora (szanowana niemiecka marka) i że kierownica nienaturalnie, ciężko się obraca. Wiedzieliśmy o co chodzi, ale do sklepu gdzie kupił mieliśmy po drodze. Mówię: jedziemy, a byłem ciekaw jaka obsługa. Chcieli go bezczelnie spławić, nie wytrzymałem i po prostu zrugałem tego mechanika, nie sprzedawcę a właśnie serwisanta w tym sklepie. Kilkanaście minut i rower wyregulowany. Ty jako kobieta jesteś w lepszej sytuacji, zadziałasz urokiem osobistym😉, ale nie odpuszczaj, testuj na placu do skutku.  Powodzenia!   

Edytowane przez Turysta05
Napisano

Wczoraj pojechałam na serwis okazało się, że ogniwko jest sztywne stąd strzelanie na wysokich przerzutkach, Pan usilnie chciał mi ręcznie je wprawić w ruch niestety bezskutecznie.  Zadzwoniłam do firmy od której kupiłam rower. Zaproponowali zwrot kosztów za usługę wymiany łańcucha 🙂 Muszę przyznać, że się bardzo ładnie zachowali. 

• +1 pomógł 1