carrerakraken Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Hej, szukam roweru do jazdy rekreacyjnej, z czasem, żeby powiększać dystans i swoje możliwości. Brałem pod uwagę Treka Procaliber 9.5, ale cena z tego co wiem nie jest adekwatna do tego co oferuje. Dostałem propozycję tytułowego roweru, ale sam nie wiem, nie znam marki, nie wiem jak będzie sprawować się budowa samej ramy. Rower chciałbym już z włókna węglowego z racji wagi. To priorytet. Trasy to w 80% ścieżki leśne, 20% asfalt (dojazd do pracy). Myślałem o jakimś trekkingu, ale sztywny widelec trochę mnie przeraża i obawiam się bólu nadgarstków (plecy także często mi dokuczają) Pozdrawiam! Cytuj
carrerakraken Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Nie wiem jak edytować post a zapomniałem o jednej kwestii. Wzrost 182, waga ok 98 kg Cytuj
smw44199 Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Trekkingi mają zazwyczaj amortyzatory z przodu. Zastanów się 2x czy koniecznie ma być to MTB i czy faktycznie twoje trasy to w większości las. Cytuj
carrerakraken Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Trekingi z ewentualnym amortyzatorem będą mniej męczące niż MTB? Głównie chciałbym jeździć po lasach, bardziej mnie to przekonuje niż asfalt. Edytowane 13 Kwietnia przez carrerakraken Cytuj
smw44199 Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Po lasach na pewno MTB z szerszą opona lepszy👍 Teraz pytanie, czy faktycznie masz gdzie jeździć po tych lasach😉 Cytuj
carrerakraken Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Na 99% Mam koło siebie pełno lasów i ewentualne jakieś wyjazdy w góry na luźne ścieżki 1 Cytuj
NerfMe Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Pytanie czy jak się boisz sie o plecy i nadgarstki to kupowanie wyścigowego roweru o jest dobrym pomysłem. Cytuj
carrerakraken Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Nie aż tak, ale nie chciałbym żeby po każdej jeździe bolały mnie plecy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi