tomino Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia (edytowane) Witam wszystkich. Mam wolnobieg 8-rzęowy 13-28. Jak odkręcić najmniejszą zębatkę w tym wolobiegu, aby dostać się do nakrętki, która trzyma bębenek. Edytowane 12 Kwietnia przez tomino Cytuj
Turysta05 Napisano 12 Kwietnia Napisano 12 Kwietnia Do odkręcania wolnobiegu jest klucz który też powinien sięgnąć do 8 rzedowego: Do odkręcania zębatek służy "bacik": @tomino oglądaj Youtube😉, 😃😄 Cytuj
tomino Napisano 12 Kwietnia Autor Napisano 12 Kwietnia Wolnobieg mam już odkręcony, bębenek również. W tym wolnobiegu, w przeciwieństwie do innych pierścień mocujący bębenek znajduje się pod najmniejszą zębatką i nie wiem jak ją odkręcić. To jest wolnobieg tego typu: https://allegro.pl/oferta/wolnobieg-sunrun-8-13-28t-fw-8i-index-system-wol19-11456438522 Cytuj
Turysta05 Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Rzeczywiście ten wolnobieg jest inny, wygląda tak jakby najmniejsza zębatka była dokręcona nakrętką, tak samo jak jest to przy kasetach, ale jaki klucz tam pasuje ??? Cytuj
tomino Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Myślę, że mały przecinak i młotek pójdą w ruch. Dzisiaj sprawdzę i odpowiem. Cytuj
tomino Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Tak jak myślałem. Młotek, przecinak i sprawa załatwiona. Rada dla innych - najpierw (przed odkręceniem wolnobiegu) trzeba poluzować pierścień mocujący (ma prawy gwint). 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi