chudzinki Napisano Sobota o 14:07 Napisano Sobota o 14:07 https://tektro.com/en/product/22 przystosowane do pracy z tarczami 2.3 mm - czy mogą bez żadnych obaw pracować z normalnymi (tzn.cieńszymi) tarczami? Oczywiście po dolaniu oleju, bo teraz klamki łapią przy samych gripach 😏. Cytuj
wr81 Napisano Poniedziałek o 12:35 Napisano Poniedziałek o 12:35 Jak pisaliśmy w wątku o kołach u mnie fabrycznie w Transie były te hamulce z tarczami 1.8 i całość jakoś działa. Przy czym u mnie hamulce były ustawione zalane pod te cieńsze tarcze. Na razie po przekłądce kół (finalnie przełożyłem tarcze z adapterami CL DT Swiss które miałem) testowe hamowania z udziałem mojego 90kg cielska wypadły pomyślnie. Szerzej się wypowiem po wyprawie w "prawdziwy" teren. W wątku zakupowym ostatnio @Strek pisał o wymianie klocków w Orionach, może się podzieli jakich tarcz używa z nimi.. Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 12:40 Autor Napisano Poniedziałek o 12:40 @wr81, totalnie zapomniałem, że Ty o tym pisałeś... Starość 😀. Póki co kupiłem testowo jedną 2 mm Magurę. Na piasty Fulcrum w kołach, które kupiłem nie założy się tarczy z adapterem... Serio! Cytuj
wr81 Napisano Poniedziałek o 12:50 Napisano Poniedziałek o 12:50 No jakieś jaja, dlaczego... pics or didnot happen... Jakie to adaptery? DT czy z ali? DT na pewno mają cienką nakrętkę, wybredną jeżeli chodzi o klucze do dokręcania... Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 12:57 Autor Napisano Poniedziałek o 12:57 @wr81, adapter nie ma żadnego znaczenia. Tarcza nie wejdzie na piastę 🙂. Cyknę fotkę jak będę zakładał Magurę. Cytuj
Strek Napisano Wtorek o 10:55 Napisano Wtorek o 10:55 22 godziny temu, wr81 napisał: W wątku zakupowym ostatnio @Strek pisał o wymianie klocków w Orionach, może się podzieli jakich tarcz używa z nimi.. Fabrycznie w moim Raymonie są tarcze przód i tył tektro, oznaczone 180 -24, z dodatkowym oznaczeniem 1E, mierzyłem grubość, wypada ok 2.1mm. Cytuj
Thunder1983 Napisano Wtorek o 12:22 Napisano Wtorek o 12:22 Ja do nich kupiłem sobie z ali https://pl.aliexpress.com/item/1005006866742220.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.109.6a611c24Ay0Z8T&gatewayAdapt=glo2pol już orła wywaliłem, bo próbowałem je wyczuć ;-) Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 12:32 Autor Napisano Wtorek o 12:32 1 godzinę temu, Strek napisał: mierzyłem grubość, wypada ok 2.1mm. To może też miałeś 2.3. Skoro montowali z 1.8 mm to i 2.0 będzie git 🙂. @Thunder1983, dzięki, ale te tarcze znam. Ja potrzebuję CL, a takich grubszych jak na lekarstwo... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi