Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak pisaliśmy w wątku o kołach u mnie fabrycznie w  Transie były te hamulce  z tarczami 1.8 i całość jakoś działa. Przy czym u mnie hamulce były ustawione zalane pod te cieńsze tarcze.  Na razie po przekłądce kół (finalnie przełożyłem tarcze  z adapterami CL DT Swiss które miałem) testowe hamowania z udziałem mojego 90kg cielska  wypadły pomyślnie. Szerzej się wypowiem po wyprawie w "prawdziwy" teren.

W wątku zakupowym ostatnio @Strek pisał o wymianie klocków w Orionach, może się podzieli jakich tarcz używa z nimi..

Napisano

@wr81, totalnie zapomniałem, że Ty o tym pisałeś... Starość 😀.

Póki co kupiłem testowo jedną 2 mm Magurę.

Na piasty Fulcrum w kołach, które kupiłem nie założy się tarczy z adapterem... Serio! 

Napisano

No jakieś jaja, dlaczego... pics or didnot happen... Jakie to adaptery? DT czy z ali? DT na pewno mają cienką nakrętkę, wybredną jeżeli chodzi o klucze do dokręcania...

Napisano
22 godziny temu, wr81 napisał:

W wątku zakupowym ostatnio @Strek pisał o wymianie klocków w Orionach, może się podzieli jakich tarcz używa z nimi..

Fabrycznie w moim Raymonie są tarcze przód i tył tektro, oznaczone 180 -24, z dodatkowym oznaczeniem 1E, mierzyłem grubość, wypada ok 2.1mm.

Napisano
1 godzinę temu, Strek napisał:

mierzyłem grubość, wypada ok 2.1mm.

To może też miałeś 2.3. Skoro montowali z 1.8 mm to i 2.0 będzie git 🙂.

@Thunder1983, dzięki, ale te tarcze znam. Ja potrzebuję CL, a takich grubszych jak na lekarstwo...