Slobodzinski Napisano Piątek o 09:16 Napisano Piątek o 09:16 Cześć, mam pytanie czy to normalne, że w przednim widelcu nie ma dolnej bieżni? Łożysko opiera się bezpośrednio na rurze sterowej, tak jak na zdjęciu czy to jest poprawnie? Szczerze mówiąc mam małe doświadczenie ale z takim czymś się pierwszy raz spotkałem. Rower kupiłem używany i rozebrałem sobie stery w celu wyczyszczenia i nasmarowania. Felt broam 60 (była przeprowadzana akcja serwisowa sterów w tym modelu) Cytuj
Slobodzinski Napisano Piątek o 09:19 Autor Napisano Piątek o 09:19 6 minut temu, chudzinki napisał: A no rzeczywiście, niby może tak być, aczkolwiek wygląda to trochę niepokojąco, co ciekawe po złożeniu wszystkiego nie ma luzów i szczelina widelca od główki ramy jest wręcz idealna. Cytuj
Rafał87 Napisano Piątek o 09:37 Napisano Piątek o 09:37 Jest git, wysmaruj tylko dolne łożysko smarem żeby trochę zabezpieczyć przed wodą wylatującą spod koła 1 Cytuj
Slobodzinski Napisano Piątek o 10:15 Autor Napisano Piątek o 10:15 A jak sprawdzić czy to łożysko zostało dobrze dobrane, a nie powinno być na przykład 45°x45°? Cytuj
KSikorski Napisano Piątek o 10:28 Napisano Piątek o 10:28 Kątomierzem i nożyczkami wyciąć sobie wzorniki z grube wzorniki z kartonu i przyłożyć do miski oraz widelca w odpowiednich miejscach. Cytuj
HSM Napisano Piątek o 11:06 Napisano Piątek o 11:06 @Slobodzinski wystarczy poszukać wiarygodnych informacji w sieci. Na przykład tu https://www.feltbicycles.com/documents/Felt_Bicycles_Headset_Compatibility_Chart.pdf masz wyraźnie wskazane model sterów - FSA No. 42/ACB Cytat Broam ALUMINUM 2019+ 1.125 - 1.5" NO.42 UPPER: 41.8MM OD x 30.5MM ID, 45°/ 45° ACB --- LOWER: 51.8MM OD x 40MM ID, 36°/ 45° BP0A256 0000TU Czyli Twoje łożysko MR127 jest jak najbardziej prawidłowe - pochodzi z tego zestawu sterów i ma właściwe kąty https://shop.fullspeedahead.com/en/files/index/download/id/627ec69c87b0442b6228ac2de5791d1897/ 1 Cytuj
Slobodzinski Napisano Piątek o 11:17 Autor Napisano Piątek o 11:17 Dzięki bardzo za odpowiedź i pomoc, nie mogłem tego znaleźć. Raz jeszcze dzięki za pomoc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi