Logico Napisano Środa o 20:14 Napisano Środa o 20:14 Cześć. W rowerze mam korbę Shimano RS-510, która współpracuje z resztą napędu FC- R8000 11s. Mam możliwość kupienia całej korby Shimano FC-R7100, która przewidziana jest do napędów 12s. Korba, która chce kupić jest z pomiarem mocy i wyjdzie taniej niż nowy czujnik dlatego się nad tym zastanawiam. Nie wiem jednak czy takie rozwiązanie będzie ze sobą współgrało. Cytuj
Bartek_S79 Napisano Czwartek o 08:31 Napisano Czwartek o 08:31 Kolega ma odwrotnie, czyli z napędem 12-rzędowym ma zainstalowaną korbę 11-rzędową i wszystko hula bez zająknięcia. Zaryzykuje stwierdzenie, że 12-rzędowa korba również powinna współpracować z 11-rzędowym łańcuchem, ale może ktoś też ma tak skonfigurowany napęd i rozwieje wątpliwości. Zresztą z tego co wiem, szerokość wewnętrzna łańcucha 11 i 12-rzędowego jest taka sama, a różnica jest tylko w grubościach płytek. Cytuj
Logico Napisano Czwartek o 09:04 Autor Napisano Czwartek o 09:04 Też mi się tak wydaje, ale właśnie wolałem się upewnić. W internatach różnie piszą, ale jest sporo głosów, że to jednak zadziała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi