Gallax Napisano Środa o 17:39 Napisano Środa o 17:39 (edytowane) Cześć, Wymieniłem kierownice w szosie na taką z wewn. prowadzeniem linek i linki też wymieniłem na nowe oraz naoliwiłem w pancerzach. Po zmontowaniu klamkomanetki nie reagują na zmianę biegu. Nie ciągnie ani nie popuszcza linki jak na filmiku. Linke porządnie napinałem, że aż przerzutke wypychało i dalej nic. Nie wiem już co z tym zrobić. Ogólnie wyciągałem linke kilka razy i trochę ciężko chodzi w tych pancerzach mimo oliwienia i czyszczenia. Czy możliwe że coś pourywałem w tych klamkach? Pierwszy raz coś grzebałem przy linkach, sprzet prawie nowy. Film Tutaj Osprzęt shimano 105 R7000. Edytowane Środa o 17:40 przez Gallax Cytuj
RabbitHood Napisano Środa o 17:50 Napisano Środa o 17:50 Sprawdź czy ODPOWIEDNIO poprowadziłeś i zaczepiłeś linkę do przerzutki. Cytuj
JWO Napisano Środa o 18:47 Napisano Środa o 18:47 Godzinę temu, Gallax napisał: Po zmontowaniu klamkomanetki nie reagują na zmianę biegu Raczej, linka nie reaguje na zmianę biegu. Tez stawiam ze jej nie zaczepiles do klamkomanetki. Cytuj
Gallax Napisano Środa o 20:47 Autor Napisano Środa o 20:47 Na dużej klamce nie czuje oporu. Mała klamka daje opór. Cytuj
Emsky Napisano Czwartek o 04:08 Napisano Czwartek o 04:08 Zdejmij gumę z klamkomanetki i pokaż nam zdjęcie Cytuj
Gallax Napisano Czwartek o 08:01 Autor Napisano Czwartek o 08:01 13 godzin temu, JWO napisał: Raczej, linka nie reaguje na zmianę biegu. Tez stawiam ze jej nie zaczepiles do klamkomanetki. Niby zaczepione wszystko. Tego się nie da chyba źle założyć. Wrzuciłem kilka zdjęć Tutaj. Żeby było śmieszniej to nie działa ani przód ani tył, bo obie linki wymieniałem. Cytuj
JWO Napisano Czwartek o 08:08 Napisano Czwartek o 08:08 Chyba sie da . Juz nie pamietam jak to robilem, ale trzeba bylo ustawic manetke na ktoryms skrajnym polozeniu, to poprawnie wlozyc. Niestety w pracy nie widze zdjec,moze inni pomoga. Cytuj
leejoonidas Napisano Czwartek o 08:49 Napisano Czwartek o 08:49 (edytowane) Co tu ma ciągnąć linkę jak baryłka linki nie jest zaczepiona za uchwyt obrotowy w klamkomanetce. Trzeba najpierw na klamce zrzucić biegi na ten najniższy, ostatni, czyli małą manetką do końca. Przerzutka musi być ustawiona na najmniejszej zębatce. Powinno być tak. Edytowane Czwartek o 09:33 przez leejoonidas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi