chrzanu Napisano Środa o 17:27 Napisano Środa o 17:27 Witam Planuje kupić rower specialized chisel full. Występuje z napędem sram i Shimano. który będzie lepszy? Później linki do specyfikacji. Specjalized Chisel Shimano Specjalized Chisel Sram Cytuj
RabbitHood Napisano Środa o 17:32 Napisano Środa o 17:32 W przypadku wyższych grup bierz tą z którą masz doświadczenie. Jeździłeś na szimano bierz szimano. Cytuj
chrzanu Napisano Środa o 17:37 Autor Napisano Środa o 17:37 Moje doświadczenie to jazda amatorska przez 15 lat na tanim rowerze mtb. Fakt był na Shimano Cytuj
Dokumosa Napisano Środa o 17:56 Napisano Środa o 17:56 Rower za przeszło 12k bez amortyzacji i hamulców. Cytuj
Wojcio Napisano Środa o 18:03 Napisano Środa o 18:03 Z tej alternatywy Deore - NX/SX zdecydowanie Shimano (choć w Shimano bieda hamulce). Ale ten rower w tej cenie to duży błąd. Poszukaj czegoś w lepszej cenie do wartości. Cytuj
KSikorski Napisano Środa o 18:05 Napisano Środa o 18:05 (edytowane) W przypadku tego porównania wersja na Shimano ma "pełnoprawną" kasetę 10-51, a wersja na Sram ma "oszukaną" 11-50. To chyba jedyna serio istotna różnica. Edytowane Środa o 18:05 przez KSikorski Cytuj
Mihau_ Napisano Środa o 18:18 Napisano Środa o 18:18 39 minut temu, chrzanu napisał: Moje doświadczenie to jazda amatorska przez 15 lat na tanim rowerze mtb. Fakt był na Shimano I ze starego górala chcesz się przesiadać na rower do ścigania? Żeby później zdziwko nie było, że się na tym nie siedzi wyprostowany jak na kiblu *pomijając oczywiście stosunek cena/wyposażenie Cytuj
chrzanu Napisano Środa o 18:24 Autor Napisano Środa o 18:24 (edytowane) Źle to ująłem. Do tej pory jeździłem rowerem do ścigania ale nie był to full. Tylko zwykły najtańszy hard. Wiec pozycja nie jest mi obca. Edytowane Środa o 18:25 przez chrzanu Cytuj
JWO Napisano Środa o 18:55 Napisano Środa o 18:55 Istotna różnica pomiędzy Shimano XT 8000, a Sram grupa elektryczna. Manetka przy zmianie biegu na wyższy w Shimano chodzi w obie strony, można ja pchać kciukiem lub ciągnąć palcem wskazującym. W Sram tylko ciągnąć palcem wskazującym. Problem ze przy jeździe górskiej ten palec powinien być zawsze na klamce hamulca. Cytuj
Dokumosa Napisano Środa o 19:21 Napisano Środa o 19:21 W zwykłych deorkach manetki też tak działają.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi