Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

No właśnie. Miałem używanego białego alu Turbo Levo 2021. Rower super jeździł, ale ten beznadziejny silnik i walk asist skłoniił mnie do pozbycia się go. Dwie wymiany silnika przez pierwszego użytkownika i dwie przezemnie (padał mi w trasie) i dałem sobie spookój. Ten nowy to nie mój budżet kompletnie, ale jestem ciekaw Waszych opinii. Jak dla mnie, w końcu Spec poszedł po rozum do głowy i pozbył się tego badziewnego paska i plastikowych kółek w silniku. Mam nadzieję że lepiej też całość uszczelnił, zwłaszcza pod kątem tych 'mądrych' co myją rower myjkami, tak jak pierwszy 'farszafski' właściciel mojego byłego Speca ;-). Jak dla mnie z tym silnikeim super posunięcie. Mnie się też baaaardzo podoba ta duża bateria. Jednak nie mogę całkowicie zrozumieć i przeboleć tego posunięcia z tą 'małą kiszką' z tyłu. Znowu jakieś kłanianie się 'modzie'? Dobrze, że wbrew obecnej modzie kabli w pełni nie zintegrowali i nie przeciągnęli przez stery. Większa waga kompletnie by mi nie przeszkadzała, jeśli tylko rama bardziej pancerna. Fajnie że jest opcja zmieniarki linkowej. Mieszane mam odczucia co do tej asymetrii z wyciąganą baterią na bok jak w Trekach. Jak dla mnie 'krzywo' się rozkładać muszą w takiej konstrukcji naprężenia, ale pewnie to policzyli i uwzglednili.

A co wy o tym nowym Levo 4 myślicie?

Edytowane przez DyktaTusek
Napisano

To nie był i nie będzie sprzęt dla zwykłego Kowalskiego więc wybory będą świadome a nie stękanie tych mądralińskich od kolorków po wagę. Giga plus za zwykłe stery czyli jednak można nie dokładać ludziom kłopotu. Co do kół z tyłu nie widzę wielkiego problemu a chyba większość ma jakieś upszedzenia wizualne. Jak to się mówi nie pasi to się nie kupuje. Sakramencko drogie te zabawki mają ale znowu to nie jest koza dla wszystkich. 

Napisano

A to jest jakiś przymus kupowania najdroższej wersji? Warto popatrzeć ile krzyczą sobie takie Krossy czy Romety bo blisko 25 tys wiec nie uważam by okolice 30-40 tys za nieporównywalnie bardziej dopracowane rowery to było jakoś wybitnie ponad korek dla jak piałem specyficznego typu klienta. W komentarzach często wypowiadają łebki, którym nic nie pasi bo nie mają na tyle kasy by to kupić więc trzeba jechać z krytyką tego i owego.