xTadeuszek Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia Witam Panie i Panowie, Cały czas mam duży dylemat jaki rower wybrać bym był z niego zadowolony. Na tą chwilę posiadam rower cross'owy Kands STV 700 i nie jest źle ale problem który mnie denerwuję w tym rowerze to brak amortyzatora z przodu, problemy z poruszaniem sie po piasku albo lesie gdzie trafiam na nie utwardzony teren. Co moglibyście zaproponować? Myślałem o paru modelach MTB: -> KROSS Hexagon 6.0/7.0 -> Romet Mustang/Rambler -> M_BIKE BIG 29 60-D Cytuj
szymonn Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia sam się teraz zastanawiam nad romet mustang, dokładnie m8 2024, ale nie wiem czy napęd 1x11 wystarczy do miasta, blat z przodu ma 30t Cytuj
Shch00r Napisano Środa o 15:34 Napisano Środa o 15:34 (edytowane) Widzę że nie jestem sam U mnia na liście jest jeszcze Kross Level 5.0 w różnych wersjach. Popatrzcie na Pepperze, tam jest sporo ofert, o ile nie przeraża was fakt wysyłki roweru np. z Niemiec albo Hiszpanii Edytowane Środa o 15:35 przez Shch00r Cytuj
Magaraszz Napisano Środa o 15:47 Napisano Środa o 15:47 Proponuje zaintersować się modelem Rockrider EXPL540 ma sporo "nowych" standardów do tego serwis jest naprawdę wporządku, a gwarancja na rame dożywotnia do tego sam miałem okazje się przejechać i porównując do całkiem innej półki cenowej naprawdę niczego mu nie brakowało poza oczywiście wagą (chociaż w swojej cenie i tak ma ją wporządku). Z twoich propozycji niestety nie podpowiem bo nie widziałem, nie dotykałem, nie znam serwisu. Cytuj
Shch00r Napisano Czwartek o 08:42 Napisano Czwartek o 08:42 Ten RockRider trochę faktycznie kuszący chociaż trochę powyżej wyznaczonego przeze mnie budżetu (3k). No i przednia tarcza tylko 30 zębów (zamiast 32). Cytuj
xTadeuszek Napisano Czwartek o 08:44 Autor Napisano Czwartek o 08:44 Bardzo ciekawy ten rockridee. Nadaje się gdybym chciał zrobić jednorazową wycieczkę 100km? Cytuj
smw44199 Napisano Czwartek o 09:03 Napisano Czwartek o 09:03 Jednorazowo się nada jak każdy inny. Cytuj
Magaraszz Napisano Czwartek o 09:29 Napisano Czwartek o 09:29 Dobrze byłoby wpaść do decathlonu i przymierzyć, zobaczyć czy pozycja ci odpowiada, też w sklepie ustawić siedzenie pod siebie jak obsługa spoko i rundkę zrobić rowerem. Jeśli pozycja będzie odpowiadać wtedy "myślę" 100km nie będzie problemem lecz nie mówię tego z praktyki tylko z teorii bo osobiście jeżdże dystanse raczej do 50 km. Od siebie dodam że też byłem w decathlonie i nie lubie obecnych "standardów" kierownicy o szerokości "wisły" i miło mnie zaskoczyli bo od razu gdybym się zdecydował na zakup sami zaoferowali bez zbędnych kosztów przycięcie kierownicy bez utraty na nią gwarancji bo jak dobrze pamiętam rama + mostek + kierownica są objęte takową dożywotnią gwarancją. Nie wiem czy to coś specjalnego ale byłem w kilku mniejszych i większych sklepach rowerowych i takiej propozycji nigdzie nie usłyszałem, a zawsze narzekam na te szerokie kierownice. Cytuj
xTadeuszek Napisano Czwartek o 11:15 Autor Napisano Czwartek o 11:15 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. W najbliższym czasie wybiorę się do Decathlon 😀 Cytuj
marvelo Napisano Czwartek o 14:59 Napisano Czwartek o 14:59 (edytowane) 6 godzin temu, xTadeuszek napisał: Bardzo ciekawy ten rockridee. Nadaje się gdybym chciał zrobić jednorazową wycieczkę 100km? Z blatem 30 zębów? Nie polecam. Edytowane Czwartek o 14:59 przez marvelo Cytuj
xTadeuszek Napisano Czwartek o 16:17 Autor Napisano Czwartek o 16:17 @RabbitHood Cross byłby lepszy ? Słyszałem że ludzie na MTB robią te kilometry i jakoś dają radę no i MTB jest bardziej uniwersalny? A jak nie MTB to jaki Cross? Cytuj
RabbitHood Napisano Czwartek o 18:28 Napisano Czwartek o 18:28 Co to znaczy "uniwersalny"? MTB nie jest rowerem uniwersalnym - to rower ściśle specjalistyczny. Cytuj
xTadeuszek Napisano Czwartek o 20:09 Autor Napisano Czwartek o 20:09 @RabbitHood rowerem którym zrobie sobie trase alsfalt/piasek/szuter (mieszanke) gdyby trzeba było to nie będzie dużego problemu. Cytuj
Tomson333R Napisano wczoraj o 20:10 Napisano wczoraj o 20:10 https://bikeshop.com.pl/rowery-crossowe/5520-romet-orkan-9-m-grafitowo-jasnografitowy-21-l-2025-5904803250660.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=f575989e-cb52-2b44-874b-a4db12faee54 Co myślicie o tym rowerze? Cytuj
Shch00r Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Dla mnie 3 zębatki z przodu to overkill. Aktualnie jeżdżę na 30 letnim Giancie, też ma 3 zębatki. Przez bite 30 lat nigdy nie miałem potrzeby używać najmniejszej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi