Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Panie i Panowie,

Cały czas mam duży dylemat jaki rower wybrać bym był z niego zadowolony.

Na tą chwilę posiadam rower cross'owy Kands STV 700 i nie jest źle ale problem który mnie denerwuję w tym rowerze to brak amortyzatora z przodu, problemy z poruszaniem sie po piasku albo lesie gdzie trafiam na nie utwardzony teren. 

Co moglibyście zaproponować? Myślałem o paru modelach MTB:

-> KROSS Hexagon 6.0/7.0 

-> Romet Mustang/Rambler

-> M_BIKE BIG 29 60-D

Napisano (edytowane)

Widzę że nie jestem sam :)

U mnia na liście jest jeszcze Kross Level 5.0 w różnych wersjach.

Popatrzcie na Pepperze, tam jest sporo ofert, o ile nie przeraża was fakt wysyłki roweru np. z Niemiec albo Hiszpanii

Edytowane przez Shch00r
Napisano

Proponuje zaintersować się modelem Rockrider EXPL540 ma sporo "nowych" standardów do tego serwis jest naprawdę wporządku, a gwarancja na rame dożywotnia do tego sam miałem okazje się przejechać i porównując do całkiem innej półki cenowej naprawdę niczego mu nie brakowało poza oczywiście wagą (chociaż w swojej cenie i tak ma ją wporządku).

Z twoich propozycji niestety nie podpowiem bo nie widziałem, nie dotykałem, nie znam serwisu.

Napisano

Ten RockRider trochę faktycznie kuszący chociaż trochę powyżej wyznaczonego przeze mnie budżetu (3k). No i przednia tarcza tylko 30 zębów (zamiast 32).

Napisano

Dobrze byłoby wpaść do decathlonu i przymierzyć, zobaczyć czy pozycja ci odpowiada, też w sklepie ustawić siedzenie pod siebie jak obsługa spoko i rundkę zrobić rowerem.

Jeśli pozycja będzie odpowiadać wtedy "myślę" 100km nie będzie problemem lecz nie mówię tego z praktyki tylko z teorii bo osobiście jeżdże dystanse raczej do 50 km.

Od siebie dodam że też byłem w decathlonie i nie lubie obecnych "standardów" kierownicy o szerokości "wisły" i miło mnie zaskoczyli bo od razu gdybym się zdecydował na zakup sami zaoferowali bez zbędnych kosztów przycięcie kierownicy bez utraty na nią gwarancji bo jak dobrze pamiętam rama + mostek + kierownica są objęte takową dożywotnią gwarancją.

Nie wiem czy to coś specjalnego ale byłem w kilku mniejszych i większych sklepach rowerowych i takiej propozycji nigdzie nie usłyszałem, a zawsze narzekam na te szerokie kierownice.

Napisano (edytowane)
6 godzin temu, xTadeuszek napisał:

Bardzo ciekawy ten rockridee. Nadaje się gdybym chciał zrobić jednorazową wycieczkę 100km? 

Z blatem 30 zębów? Nie polecam. 

Edytowane przez marvelo
Napisano

Dla mnie 3 zębatki z przodu to overkill. Aktualnie jeżdżę na 30 letnim Giancie, też ma 3 zębatki. Przez bite 30 lat nigdy nie miałem potrzeby używać najmniejszej.