Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, Panowie i Panie prośba o poradę w kwestii zakupu roweru dla syna. Kompletnie się na tym nie znam. Budżet 3500 zł, na pewno rower w typie górala.  Coś z dobrymi manetkami tak aby lekko wchodziły biegi, w miarę lekki. Nie wiem co musi mieć, nie mam preferencji co do marki - liczę na Wasze doświadczenie. Pomożecie?

Napisano

Dziękuję. Z 3 linków, które podesłałeś, jeden jest wyraźnie tańszy tj. SUPERIOR f.l.y, z czego to wynika? Który z nich byś finalnie wybrał, Orbea?

Napisano

To już kwestia w zakresie Twoich wymagań, ambicji dziecka oraz dostosowania do możliwości budżetu.

W przypadku roweru z amortyzacją osobiście szedłbym w stronę Kubikes 27S Disc.
https://sportamg.pl/pl/p/Rower-dzieciecy-KUBIKES-27%2C5-S-DISC-lekki-11%2C5-kg-seledynowy/1151

W przypadku roweru o jak najniższej masie to brałbym pod uwagę Superiora F.L.Y. 27 lub Woom 6 Explore (z naciskiem na WOOM).
https://www.woombikes.pl/products/explore6

Napisano

2kg na pewno, widzę jak u mnie te dzieciaki w klatce taszczą te rowery po schodach do windy i ciężko im idzie, jakieś tam Indiany,  stormy, z tymi amorami sprężynowymi po 2kg i więcej. 😁 Ja jestem na etapie też wybory dla córki  i na polu bitwy zostały, superior i eightshoty , z tym że ten ostatni występuje z hydraulika i vbrakeami, myślałem z początku że amor z przodu ma sens , ale na spokojnie przeanalizowałem że 70% proste ścieżki,  lasy , górki I lekki teren  będzie jeżdżony więc do takiego zastosowania sztywny widelec w zupełności wystarczy.

Napisano
12 godzin temu, Konrad1981 napisał:

Słuchajcie, a 1-2 kg zrobią różnicę? Będzie to odczuwał w jeździe?

Oczywiście, że zrobią różnicę - nawet w rowerze dla dorosłego, a co dopiero do 9latka