GrubeKocisko Napisano 8 Kwietnia Napisano 8 Kwietnia Hej, mam elektryka Eco-bike Rhino. Jest tam silnik Bafang SWXH2. Niestety drażni mnie głośność - hulajnogi są zdecydowanie cichsze. Silnik emituje dość głośne, wysokie tony, co ciekawe brzmi ciszej pod dużym obciążeniem, ale jazda np. 20km/h po równej powierzchni sprawia, że silnik rzęzi niesamowicie. To normalne w elektrykach? Da się to jakoś wyciszyć? Cytuj
Tuurban78 Napisano 9 Kwietnia Napisano 9 Kwietnia Jeżeli silnik w kole to one rezonują, szczególnie przy lepszym sterowaniu jakim jest square, przy sinusiodalnym jest ciszej ale tam jest ZERO JEDYNKOWO , czyli jedź nie jedź. Przy square masz płynne sterowanie mocą na każdym stopniu wspomagania. Trzeba to zaakceptować Cytuj
GrubeKocisko Napisano Piątek o 09:19 Autor Napisano Piątek o 09:19 Dzięki. Szkoda trochę, myślałem, że nie będzie to tak dokuczliwe, ale postaram się przyzwyczaić. Cytuj
ArtGD Napisano Sobota o 07:57 Napisano Sobota o 07:57 Najlepiej jakbyś nagrał ten dźwięk, bo nie wiemy czy są dla ciebie wysokie tony. Akurat mam Rhino w serwisie. Jego silnik pracuje dość głośno, ale dla mnie to nie są wysokie tony. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi