kxkxkx Napisano Wtorek o 08:43 Napisano Wtorek o 08:43 Siemanko posiadam Treka marlina 5 Gen 3, niestety jestem aktualnie zmuszony użytkować go w miescie i myslałem nad wymiana opon na coś węższego aktualnie mam Bontrager XT3 Comp, stopka z drutu, 30 tpi, 29 x 2,40”. Rower użytkuje głównie na ścieżkach rowerowych i małej ilośc szutrów. Jakie opony polecacie żeby pasowały do wyżej wymienionego roweru? Dodam tylko że jestem zielony w temacie stąd moje pytanie. Pozdrawiam. Cytuj
PJ4cK Napisano Wtorek o 11:41 Napisano Wtorek o 11:41 Może Conti Race King'i? W miarę tanie, szybkie. Są 2.0 i 2.2 więc nie będzie też dziwnie wyglądać. Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 11:52 Napisano Wtorek o 11:52 Może continental terra hardpack - jeszcze trochę węższe i o niskich oporach jak na cenę. Chyba, że szukasz mocnych a nie szybkich. Cytuj
kxkxkx Napisano Wtorek o 13:16 Autor Napisano Wtorek o 13:16 Zależy mi glownie na niskich oporach toczenia, do tego treka będzie pasować coś węższego niz 2.0? Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 13:58 Napisano Wtorek o 13:58 Inna sprawa, że nie jest tak "węższa=niższe opory toczenia". Wpływ szerokości jest bardziej czytelny na opory powietrza. Ten Hardpack 50 ma niższe opory niż np. Speed King Race Sport 32.... Obręcz masz o szerokości 20 (według katalogu), więc możesz dawać praktycznie każde opony gravelowe (np. 40c czy nawet mniej), ale z szerokością stracisz komfort i wyglądać może dziwnie (a w ekstremalnym przypadku możesz zawadzać korbami na zakrętach). Zobacz tu, https://www.bicyclerollingresistance.com/cx-gravel-reviews I wybierz co ci pasuje o małych oporach. Jak widać z szerszych modeli te Hardpacki są niezłe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi