Skocz do zawartości
  • 0

Wada Dętki? Obejmuje to gwarancja?

Pytanie

Gość Tadeusz
Napisano

Około roku temu wymieniłem felgę z przodu na 24" 1,95 {gdzieś w marcu}. Wiem że po gwarancji. W czerwcu 26 złamałem lewą rękę i rower stał do 26.03.2025 - przejechałem  tego roku 25 km a w sumie gdzieś 300 km na nowych oponach i dętkach. W piątek zrobiłem 9,1 km i rower stał na dworze. Gdy go chowałem zauważyłem że  przednio koło ma resztki powietrza. Po rozebraniu okazało się że w oponie nic nie ma wbitego ( 3 razy sprawdzałem). Dziurki w dętce też niby mnie widać a musiała by być spora bo szybko powietrze uchodzi. Przy pompowaniu koła długo pompowało do 14 PSI bo sporo uchodziło. Wada dętki?

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Gość Tadeusz
Napisano

Chce kupić bezawaryjną - opłaca się to. Myślę że niema co mojej kleić jak ma wadę fabryczną. Może w innym miejscu puścić.

• 0
Napisano

A jak chcesz ją kleić skoro sprawdzałeś 3 razy i nigdzie nic nie widać? Sprawdzałeś dętkę w wiadrze z wodą?  Albo się nauczysz jak samemu sprawdzić czy nie ma dziury, albo za każdym razem jak "coś" się stanie będziesz się zastanawiał i kupował nową. Mi kiedyś nowa poszła po 500 metrach. Też 3 razy sprawdzałem i jednak nie sprawdziłem dokładnie. Dopiero w domu się okazało, że był mikroskopijny kolec ze szkła. Mam 2-3 zapasowe. Jak złapię kapcia zmieniałem dętkę, a jak mi się wszystkie skończyły to je łatam. Tubka z klejem na ogół po miesiącu czy dwóch sama wysycha, więc szkoda mi marnować jedną na jedno koło. 

• +1 pomógł 1
  • 0
Napisano
4 godziny temu, Gość Tadeusz napisał:

Chce kupić bezawaryjną - opłaca się to.

Nie istnieje coś takiego...

Napompuj i obejrzyj dokładnie. Może guma się "zestarzała".

13 godzin temu, Gość Tadeusz napisał:

Przy pompowaniu koła długo pompowało do 14 PSI bo sporo uchodziło.

Albo lepiej oddaj do serwisu, bo jak do 1 bar nie mogłeś dobić to ...

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Odpowiedz na pytanie...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...