Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@Pioter02 "Wiem, żeby unikać środka brunox. " chodzi ci o "brunox deo"? Jeśli możesz napisz jaki jest powód aby go nie stosować bo jestem użytkownikiem od ponad 12lat i może nie jestem świadom że jakieś "kuku" robi?

Co do zakupów "drobiazgów" polecam tak na szybko dętki TPU CYCLAMI z metalowym PRESTA 1.9-2.5.

Wydasz grosze, a benefitów vs zwykła dętka jest cała lista, a obecne które ściągniesz możesz mieć przecież zawsze jako zapasowe.  ;)

Napisano

@Magaraszz no czytałem opinie innych użytkowników i niektórzy twierdzili, że jest zbyt silnym środkiem chemicznym i niszczy oraz penetruje uszczelki. Podobno lepiej czyści niż smaruje, albo prawie w ogóle nie smaruje ;) …może to kwestia poprawnego użycia środku wraz z innym smarem nanoszonym bezpośrednio na uszczelki. 

dętki zapisane, podziękował :D 

Napisano

@Pioter02 Dzięki za info.

Nie będę mowił że tak nie jest aby "zbyt był silny" bo 1 przykład (mój) nie jest niczym miarodajnym. 

Napiszę tylko jak u mnie wygląda sprawa po ponad 10 letnim korzystaniu z BRUNOX DEO przy RockShox SID. 

Serwisu nie robiłem w nim ponad 10 lat (dosłownie), a do dziś chodzi jak diabli (wporządku). Do tego lagi suchutkie, a uszczelki bardzo dobrze wyglądają także wątpie aby im szkodził ale też jak wspomnialem u mnie i ze sprzętem "starej daty" może wspólgra idealnie, a jednak wszystko co nowe to gruz vs "stary sprzęt" i może teraz faktycznie takie szkody wyrządza.

Tylko napisałem swoją praktyczną przygodę z nim, jak u mnie się sprawdza do dziś.

Dętki na bank dobry interes, za rozsądne pieniądze. ;)

• +1 pomógł 1