quent Napisano 6 Kwietnia Napisano 6 Kwietnia Cześć! Pod koniec ub. roku kupiłem Kross Vento 7. Tak więc problem dotyczy roweru praktycznie nowego. Jak uważacie, czy dźwięk dochodzący z piasty jest prawidłowy? W marcu zgłaszałem to na serwisie gwarancyjnym ale nic z tym nie zrobiono. Nigdy nie spotkałem się z tak nierówno pracującą piastą. Takie zachowanie jej jest od początku. Nic poza dźwiękiem nie odczuwam podczas jazdy. Jest to strasznie irytujące. Cytuj
leejoonidas Napisano 6 Kwietnia Napisano 6 Kwietnia (edytowane) Jasne że dzwięk jest prawidłowy. Obręcz rezonuje i dlatego dźwięk jest falujący. Obręcz nie jest jednolitym tworem, ma otwór na wentyl, jest łączenie obręczy naprzeciw wentyla, stąd ten dzwięk piasty który jest wzmacniany przez obręcz i dlatego dzwięk jaki wydaje koło, piasta jest falujący. Edytowane 6 Kwietnia przez leejoonidas Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Kwietnia Mod Team Napisano 6 Kwietnia Dowal smaru, to przestanie - nie całkiem oczywiście , ale będzie ciszej. Cytuj
quent Napisano 6 Kwietnia Autor Napisano 6 Kwietnia Smar ok - coś muszę zrobić bo moja irytacja rośnie a nie chciałbym przestać lubić nim jeździć 😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi