Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję roweru do 3000 zł. Poruszał bym się nim po terenach miasta( ale jest dużo remontow także droga nie zawsze na warunkach miejskich). 

Mam 193 cm wzrostu i waga 110 kg. Rower służył by do podróży do pracy i rekreacyjnych przejażdżek. 

Rozważałem nad następującymi modelami 

https://www.greenbike.pl/rower-gorski-goetze-define-pro-29-deore-w-100-gotowy-do-jazdy-p-8249.html?gad_source=1&gbraid=0AAAAACvBgwwl1v_ZV9fhctApkSaISfms2&gclid=Cj0KCQjwhr6_BhD4ARIsAH1YdjCc-DBCNXepaTCo1Bl5DCvzV0SX_wXSS9b2bwSr2LRsd_M3s_EwN9saAq0WEALw_wcB

https://goodsport.pl/rowery/turystyczne/crossowe/trek-dual-sport-2-gen-5-2023/?srsltid=AfmBOopx_x_OumNclbBPBebu_AAknQt8NYVT0pLTyX6FfrcIi-JrBYi5

https://szybkierowery.pl/produkt/sensa-livigno-evo-deore-12/

Jak najbardziej mogą być polecone inne gdyż szczerze mówiąc nie jestem do końca pewny czy wyżej wymienione rowery są dobrej jakości i będą odpowiednie na moje wymiary.

Dzięki 

Napisano

Mi pokazuje tylko rozmiar S 😅. A co do roweru przez Ciebie poleconego to opinie ma względnie dobre ale dużo osób narzeka na hamulce i radzi zamontawanie innych, lepszych więc trochę to już będzie przekraczajace budżet 3 tysięcy:/

Napisano

Wszyscy mówią/piszą, że hamulce Shimano mt200 czy Tektro 276 to spowalniacze, że nie hamują i trzeba je wymienić. Ale jak nie jeździsz po górach tylko po mieście tak jak napisałeś w pierwszym wpisie to nie potrzebujesz innych, lepszych. Mam te hamulce (albo 286, nie wiem czym się różnią) w fitnessie, który jest moim commuterem i są wystarczające a ważę 90 kg. W mtb mam hamulce Shimano mt200, które też są nazywane spowalniaczami, mieszkam nad morzem w pofałdowanym terenie z pagórkami morenowymi i też dają radę. Oczywiście w prawdziwych górach pewnie lepsze byłyby lepsze, bo by miały servowave, lepsze modulowanie, obsługa jednym palcem, itp. ale w codziennym użytkowaniu w miarę płaskim terenie nawet Shimano mt200 czy Tektro m276/286 są o.k.

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)
50 minut temu, Rayon123 napisał:

Mi pokazuje tylko rozmiar S 😅. A co do roweru przez Ciebie poleconego to opinie ma względnie dobre ale dużo osób narzeka na hamulce i radzi zamontawanie innych, lepszych więc trochę to już będzie przekraczajace budżet 3 tysięcy:/

Gwarantuje tobie, że nie znajdziesz w tym budżecie roweru, do którego się nie "doczepisz" - budżet 3k to tylko i wyłącznie kompromisy.

Chętnie zobaczę lepszą opcję od Rockridera EXPL 540 na promocji za 3200 zł

P.S. na chwilę obecną wszystkie wymienione rowery mają hamulce tej samej klasy ;).

Edytowane przez afly
  • +1 pomógł 1