Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej chialbym wymienic piaste badz bembenek w rowerze kross level 1.0 

Model Piasty : fh-mt200-b 

Ilosc przerzutek : 3x9 

chialbym dodac ze jestem totalnie zielony w temacie i jedyne co wymienialem to mostek w rowerze mysle nad wymiana glownie dla dzwieku (tak wiem ze to glupie ale poprostu interesuje mnie dzwiek) tylko pytanie czy jesli wymienie tylko bembenek to uzyskam inny dzwiek , poniewaz nie chce mi sie przeplatac szprych myslalem nad wymiana bembenka na hassns pro7 ale co dobrac bo sa tam jakies dziwne oznaczenia typu : hg xd ms i jeszcze thru i qr nie wiem co dobrac i czy to wogole bedzie pasowac pozdrawiam.

Napisano

Ryjku... BĘBENEK. To raz. Dwa - nie masz przerzutek 3x9 tylko dwie. To ile masz przerzutek nie ma znaczenia, liczy się tylko to jakie mocowanie ma kaseta. A kasetę masz HG. I nie, nie dokupisz samego bębenka do tej piasty a tym bardziej jakiegoś wynalazku z Chińskiej Republiki Ludowej.

Napisano

a jakbym mial kupowac nowa piaste to jakie narzedzia zeby zamotowac i odkrecic szprychy i ogolnie co bedzie potrzebne a jakbym mial kupowac to jak ja dobrac bo na aukcji jest napisane jakies 32h i 36h i pisze ze od 7-12 przelozen wiec chyba bedzie pasowac i czy jest to bardzo trudna wymiana bo slyszałem ze najtrudnejsza a wsumie nie ma jakiegos poradnika w sieci

Napisano

Nie masz zielonego pojęcia o tym a chcesz wymienić piastę. No to musisz kupić piastę 141mm qr boost, bębenek hg, rozpleść stare koło, pomierzyć obręcz i nową piastę, wyliczyć długość szprych, kupić odpowiedniej długości szprychy, zapleść, wycentrować. Lepiej kupić nowe koło :)  tylko tu jeszcze pytanie jakiego dźwięku oczekujemy? może lepiej kupić sobie głośnik blutooth i puszczać sobie dźwięk jakiejś piasty z youtuba podczas jazdy. Sorry ale trochę to śmieszne z Twojej strony.

Napisano

chodzi mi glownie o to zeby bylo ja slychac bo ta jest tak ekstremalnie cicha ze nawet przy pedalowaniu do tylu jej nie slychac i przez to raz mialem wypadek bo podczas jazdy po chodniku dodam ze wolno pan mi wszedl pod kola bo nagle zmienil strone chodnika wiec jest to dla mnie wazne. I czy nie dalo by sie dobrac piasty o tych samych wymiarach zeby nie zmieniac szprych?

Napisano

Spodobało mnie się to 😁.

I będziesz kręcił do tyłu (nie wiem czy wiesz, ale wystarczy przestać pedałować aby efekt był ten sam) żeby wszyscy Cię słyszeli i uciekali z chodnika... ? 

Idź do serwisu, bo przeplatanie koła to wyższy stopień wtajemniczenia. 

Napisano

a ile za takie cos biorą bo jesli to bedzie drosze od piasty to nie ma sensu

dlatego chcialem sam bebenek wymienic ale nie wiem czy tak sie da

Napisano

nie wyglada na takie trudne moze spytam sie taty czy mi pomoze bo sama piasta kosztuje 100zl a ja czas mam wiec moglbym chyba to powoli zrobic tylko kwestia dobrania czesci