Legion84 Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia cześć, jakie platformy najlepiej się sprawdzą po mieście - krótki dojazd do pracy, w normalnym obuwiu. Ale żeby miały również wpięcia butów SPD. Obecnie posiadam standardowe SPD PD-M 520 dzięki Cytuj
Wojcio Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Ja do tego celu używam Crankbrothers DoubleShot 1. To pedały mające zatrzask z jednej strony. Okazuje się, że to działa, choć długo się wahałem. Wpinanie jest naturalne - czuć, która to strona bez patrzenia. W zwykłym bucie po stronie z zatrzaskiem jest gorzej niż po platformowej, ale nie tragicznie. Nie uważam tego modelu za najlepszy, ale z uwagi na długi związek z CrankBrothers i ich bloki w 2 parach butów - dla mnie super. Można się tylko obawiać, że w ciężkiej eksploatacji plastikowe piny znikną. Cytuj
Greg1 Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Już tu kilka razy pisałem - ja mam z Ali, które w przeciwieństwie do Shimano EH500 mają większą platformę i dobrze trzymające piny MZYRH pedały do rowerów górskich dwufunkcyjne pedały boczne Plat i SPD pedały zatrzaskowe uszczelnione łożyska, pedał rowerowy 9/16 - AliExpress wkleiłem pierwszy znaleziony link, może można kupić taniej. 1 Cytuj
Legion84 Napisano 4 Kwietnia Autor Napisano 4 Kwietnia Dzięki Panowie, zarówno platformy i nakładki wyglądają zachęcająco. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi