Legion84 Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Cześć, zdecydowałem przesiąść ze swojego MTB na gravela. I teraz pytanie co kupić, żeby nie żałować. Mój budżet to 4 tys PLN. Szukam sprzętu dla chłopa o wzroście 191 cm. Będę wdzięczny za polecajki sprzętów, godnych uwagi. Cytuj
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Szczerze mówiąc budżet taki "do niczego" bo na byle jakiego gravela wystarczy a do takiego, który ma wszystko co dobry gravel powinien mieć brakuje kilka stów. Najrozsądniej dorzucić i wybrać pomiędzy rometem aspre 2 i boreas 2. Zmierz też przekrok żeby się nie okazało, że sztycy zabraknie i trzeba szukać roweru z długą rurą podsiodłową Cytuj
Legion84 Napisano 4 Kwietnia Autor Napisano 4 Kwietnia Co do przymiarki, to na pewno będę szukał z odbiorem osobistym. Żeby geometria była dobra dla mnie i wielkość ramy. Zawsze brakuje kilka stówek Co w takim razie poleciłbyś do maks 5 tys ? Cytuj
Mihau_ Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia Cytat Żeby geometria była dobra dla mnie i wielkość ramy. A jakie masz doświadczenie żeby to stwierdzić w dwie minuty? To czy "trafiłeś" okaże się po kilkuset kilometrach Cytat Zawsze brakuje kilka stówek Co w takim razie poleciłbyś do maks 5 tys ? Nie zawsze ale w tym przypadku akurat tak trafiłeś. W temacie graveli masz takie dwa istotne progi finansowe, gdzie pojawiają się istotne elementy. Jeden to ~4500 kiedy zaczynają się hydrauliczne hamulce a drugi ~8000-9000 gdzie gości już karbonowa rama Cytuj
Greg1 Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia 21 godzin temu, Legion84 napisał: Co w takim razie poleciłbyś do maks 5 tys ? Kolega już Ci pisał powyżej: - Romet Aspre 2 - Kross Boreas 2 GRX (wersja bez dopiska GRX ma napęd SRAM 1x11) ja do tego durzuciłbym jeszcze Kellys Soot 50, który też się trafia poniżej 5 tys. zł Cytuj
clavdivs Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia 21 godzin temu, Legion84 napisał: Szukam sprzętu dla chłopa o wzroście 191 cm. Romet, kross kellys, nie maja dużych ram. Spóźniłeś się o 3 miesiące, wystarczy przejrzeć Internet, dobre okazje już się nie trafiają. Cytuj
spidelli Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia Zobacz któregoś z tych z "1" w nazwie: Marin Bikes | Four Corners Jak wybierzesz któryś z rowerów, to po lewej jest rozmiarówka, trzeba kliknąć niebieskie kółko ze znakiem "?" wtedy rozwija się rozmiarówka: Te rowery trochę ważą, bo rama jest stalowa no i nie mają sztywnych osi i chyba hak zintegrowany z ramą. Za to Marin nie podaje ograniczeń wagowych. To tak na wypadek, jakby Ci nie podeszły z jakichś względów propozycje, które padły wyżej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi