Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Za małą namową @pecio zakładam temat dotyczący tego urządzenia 🙂 będący kontynuacją 

Nie po to żeby zrobić recenzję jak @Eathan odnośnie Geoid, bo po pierwsze nie mam żadnego porównania, a po drugie nie mam do tego predyspozycji.

Założyłem przede wszystkim po to żeby odpowiedzieć, na ile będę potrafił, na ewentualne pytania przyszłych bądź obecnych użytkowników.

Z wad, które zauważyłem do tej pory:

• przy zapisie śladu, bez nawigowania, nie pokazuje na mapce kreski (nie wiem jak jest w Garminie)
  • temperaturę pokazuje bez dziesiętnych (to taka moja fanaberia, bo jestem przyzwyczajony do dokładniejszego zapisu 😀)
Edytowane przez chudzinki
  • +1 pomógł 3
Napisano (edytowane)

Nie rozumiem z tą kreską? Normalnie po jeździe (każdej) można podejrzeć swój ślad (w aplikacji), gdzie sie jechało właśnie w postaci linii. Chodzi Ci o podgląd trasy w samym urządzeniu?

Edytowane przez smw44199
Napisano

To użądzenie ma pełną mapę na ekranie czy prowadzi tylko po śladzie? Nie raz na zdjęciach reklamowych tych chińskich wynalazków pokazana była mapka a jak się człowiek wczytał to okazywało się, że jednak tylko pokazuje kiedy skręcić bez wyświetlania tego na mapie.

Napisano (edytowane)

Teraz rozumiem👍 Tylko tam i tak chyba mapy nie oddalisz, więc do czego to potrzebne?

Pełną mapę ma c606, a bez mapy jest c606SE, czyli to samo co Geoid cc600

Edytowane przez smw44199
Napisano

Sam nie wiem 😀. Przyzwyczajenie z Locusa, w którym często nie uruchamiałem nawigacji tylko jechałem po śladzie i wtedy dokładnie wszystko widziałem. 

• +1 pomógł 1
Napisano
22 minuty temu, Mr. Dry napisał:

W sensie czy intuicyjna, czy "beta"?

Ja nie mam większych zastrzeżeń. Trochę mnie dziwi fakt, że aby połączyć z licznikiem bądź przejrzeć swoje trasy trzeba mieć włączony internet, ale w sumie nie wiem jak jest w Garminach 🙂.

Nie beta.

23 minuty temu, Mr. Dry napisał:

Działa z Komoot?

Nie.

Napisano (edytowane)

Odkryłem jedną, dla mnie sporą, wadę...

Przy zapauzowaniu aktywności ekran nie wyłącza się całkowicie (pod kątem coś tam widać na nim) i zżera aż ok. 5% baterii przez 3 h.

Edytowane przez chudzinki
Napisano

Xoss miał bardzo dobrze działającą ( GPS) autopauze , więc nic z  ręki nie kombinowałem :) A, ze bateria trzymała dobę więc tym bardziej nie kombinowałem nic z ręki :D  na jednodniówki starczało aż nad to. Gdyby było inaczej, było by kombinowane :D