panpatryk Napisano Środa o 16:39 Napisano Środa o 16:39 Witam mam problem z wyborem roweru. Zastanawiam się między tymi: Cube stereo77 Pro 2023 -2000€ Trek slash 7 gen5- 2000€ Ns define 170 -2500€ Dartmoore thunderbird al - ok. 2000€ Dodam ,że mam 184cm 100kg wagi, rower do fajnej zabawy ,ale chciałbym móc nim też zrobić wygodnie kilkanaście km a nie tylko do zjezdzania :)) dzięki za pomoc z góry!! Cytuj
Wojcio Napisano Środa o 17:40 Napisano Środa o 17:40 Jak zastanawiasz się nad używanym modelem (bo są tu rowery nawet z 2022), to nie jest tak istotne, który to model, ale jaki jest stan danej sztuki. Jak właściciel nie zaglądał do zawieszenia, albo rower pracował w wypożyczalni to możesz wpaść na minę. 2500 euro (a zakładam, że planujesz jeszcze z 2000 PLN na serwis) może dziś starczyć na całkiem sensowną nówkę. Zobacz np. na bike-discount.de. Czy może jestem w błędzie i to nowe rowery? Napisz też coś o sobie, bo wykorzystanie roweru o skoku 170mm wymaga pewnej sprawności - jak to 100kg sportowca, to super, ale jak 100kg zza biurka to rower typu trail da radę i będzie lepiej jeździć pod górę. Gdzie planujesz jeździć? Poprzednim rowerem była dirtówka czy składak Wigry w latach dziewięćdziesiątych? Wszystkie wskazane przez Ciebie rowery są ok, a diabeł tkwi w szczegółach (stan, wersja i potrzeby użytkownika). 1 Cytuj
panpatryk Napisano Środa o 18:25 Autor Napisano Środa o 18:25 Wszystkie te rowery to nowki. Będą używane w 75% w górach, szlaki ,jakiś bikepark reszta jakieś przejażdżki 30km po płaskiej okolicy ,wyprawy do lasu itd ,wcześniej jeździłem na szosie ale to nie dla mnie ,waga do wakacji pokaże 90 kg i w tych okolicach będę sie trzymać:D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi