Skocz do zawartości

[Pulsometr]Jaki pulsometr.....

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Napis "water resist" przy liczbie : 30,50 i więcej oznacza to że zegarek musi wytrzymać ciśnienie naporu

hydrostatycznego przy głębokości 50 m.W praktyce przyjmuje się wartości dziesięciokrotnie mniejsze po to

żeby swobodnie pływać i nurkować do 5 m.

Znalazłem w końcu stronkę z wytłumaczonymi symbolami WR - http://www.timex.pl/index.php?action=specy...00a5b957e#water

Chociaż to nie jest to co kiedyś widziałem - na innej stronie było to wszystko jeszcze dokładniej wytłumaczone.

Napisano

A czy ktoś z forumowiczów - użytkowników pulsometru Donnay, mógłby napisać jak jest z wymianą baterii w tym cudzie? W sumie za taka cenę to można kupić nowy, a nie bawić sie w wymianę, ale gdyby była możliwość wymiany baterii zarówno w nadajniku jak i w odbiorniku, to zaczynam sie ostro zastanawiać...Na pierwszy kontakt z pulsometrem mogę wydać taką kasę. Może założycie topic w dziale TESTY na temat tego pulsometru?

Napisano

dokłądnie Ci nie odpowiem, ale na 100% jest mozłiwość wymiany w nadajniku. Podejrzewam tez że nie ma zednego problemu z wymianą baterii w samym pulsometrze. Nie jest to w każdym razie "jednorazówka"

Jacek

Napisano

dzieki za porady nt uzytkowania.

zegsrek-pulsometr ma wiele funkcjii dlugo trzeba go samemu rozgryzacc.

wczoraj caly dzien na rowerze z tym pulsometrem. jednak nie liczylmi czasu w strefach gdyz stoper byl ustawiony na miedzyczasy. przyciskiem set.

Napisano

Donnay ma możliwość wymiany w nadajniku po odkręceniu(palcem) takiej przykrywki. W zegraku na pewno też można zmienić, tyle, że trzeba się bawić z mikrośrubkami.

Napisano

Jest ktos z Was posiadaczem Polara S520? Jak wrazenia?

Przymierzam sie do tego pulsometru, nie chce wiecej wydac. Znalazlem za 730 zl.

• 3 tygodnie później...
Gość kamoreks
Napisano

Sigma Fit Watch dzisiaj ją mi przysłali...167 zł z przes...bardzo fajny pulsometr.

Napisano

Wczoraj kupilem Sigme Fit Watch za 156zl. Przesylki nie placilem bo sklep byl niedaleko.

Pierwsze wrazenie pozytywne ale jeszcze z nim nie jezdzilem

Napisano

Mi się wydaje że pulsometry to takie urządzenia na miesiąc intensywnego jeżdżenia. W sumie teraz to pulsometr nie jest wogóle mi potrzebny gdyż przez miesiąc wyuczyłem się jakie tętno mam przy jakiej jeździe i nawet bez patrzenia na pulsometr jestem w stanie w miare dokładnie określić jakie tętno mam podczas jazdy. I chyba będzie trzeba sprzedać to urządzonko :D

Gość kamoreks
Napisano

Nie opłaca się sprzedawać, lepiej zostaw...kiedyś może sięgniesz.

Napisano

Albo uzywaj jako zegarka,zawsze moze sie przydać:)

Ja dzisiaj kupiłem,musze troche poczytac o treningach.

Kupiłem Sigma Fit Watch, z powodu pamieci, bo podswietlenie w PC15,mi raczej nie potrzebne,w nocy nie jezdze,choc jako zegarek by było dobre,ale pal licho.

Czy ta pamiec wogole sie przydaje.

Napisano

Czy ta pamiec wogole sie przydaje.

Bardzo sie przydaje. W pamieci miesci sie 7 albo 8 treningow (nie pamietam w tej chwili dokladnej liczby). Jezdze czasami po petli 30 kilometrowej i fajnie porownac sobie puls sprzed kilku dni wstecz. Oczywiscie wszystko klepie do kompa i tutaj jest jedyna wada Sigmy, brak komunikacji pulsometr <--> pc.

Napisano

Przejechalem juz troche z nim i jezdzi sie jeszcze ciekawiej bo caly czas kontroluje puls.

Szkoda tylko ze nie wymyslili jakiegos lepszego patentu montowania na kierownice. Ta podstawka obejmuje mi kiere ale juz bez tej gumki bo odstep jest za duzy. Ale jak sie zapnie pulsometr to i tak nie spadnie :D

Napisano

Masz jakis programik na kompie do robienia statystyk?

Myslalem nad tym, zeby sobie napisac jakis prosty algorytmik w exelu i na tej podstawie obserwowac co i jak z pulsem, ale w koncu skonczylo sie na klepaniu do Worda z data, trasa i wszystkim co pokazuje Sigma. Pozniej w wyszukiwaniu daje np. "Lasek Arkoński" i wyskakuja mi dni gdzie jezdzilem po "LA" i tam mam juz wszystkie dane. Metoda troche prymitywna ale nic ciekawszego w necie nie ma. Polar daje do swoich pulsometrow programy i to jest fajne.

Przejechalem juz troche z nim i jezdzi sie jeszcze ciekawiej bo caly czas kontroluje puls.

Dokladnie, prawie caly czas patrze na pulsometr, licznik to taki dodatek :D

Gość BikerFG
Napisano

ha, to teraz zamiast Sigma PC15 zdecyduje sie na Fit Watch, pamiec dobra rzecz.

Napisano

Jest jakis program do robienia statystykz treningów?

Albo jakiś skrypt na www?

Czy jest potrzebna srednia predkosc i dystans w statystykach,czy tylko informacje z pulsometru? Bo moze zrobilbym se jakis skrypt w Excelu.

Ustawiliscie w SIGMA FIT WATCH max i min puls,zeby powiadamialo mnie o zejsciu i przejsciu?

Napisano
Ustawiliscie w SIGMA FIT WATCH max i min puls,zeby powiadamialo mnie o zejsciu i przejsciu?

Podajesz tam swoj wiek, wage i plec i automatycznie wylicza Ci strefy tetna. Alarm przekroczenia danej strefy ustawia sie gdzies w opcjach. Generalnie jak juz ktos zlapie obsluge tej Sigmy to robi sie ona banalnie prosta.

Jest jakis program do robienia statystykz treningów?

Albo jakiś skrypt na www?

Czy jest potrzebna srednia predkosc i dystans w statystykach,czy tylko informacje z pulsometru? Bo moze zrobilbym se jakis skrypt w Excelu.

Mialem na dysku jakis malutki program ale szybko wywalilem, bo zupelnie mi nie pasowal. Skrypty na www tez sa, poszukaj w google lub zapytaj Skrzyni, bo on chyba z tego korzysta (pamietam, ze na pewno jakis mod z naszego forum). Wlasnie obecnie kombinuje z exelem zeby polaczyc avs, dystans, tetno i jego strefy w jedna calosc z wykresami :)

Napisano

Ne chce tych automatycznych stref SIGMY tylko swoje strefy na tlenową i beztlenową jazdę. A jakos nie dalo mi sie tego manualnie ustawic :(

Napisano

Juz to chyba ustawiłem,tylko jeszcze nei sprawdziłem.

@Xsystoff - prowadzis statystyki ze wszystkich wypadów,czy tylko treningowych?

Napisano

@Xsystoff - prowadzis statystyki ze wszystkich wypadów,czy tylko treningowych?

Prowadze statystyki ze wszystkich wypadow. Nawet jak jade dla relaksu czy turystycznie to pozniej porowonuje sobie tetno z wczesniejszym. Np. w kwietniu jezdzilem solo do Dobrej szosa. Tak spokojnie tempo 28 - 29 km/h. Puls okolo 162 - 167 z wiatrem w twarz. Wczoraj jechalem w podobna pogode z predkoscia 30 - 31 km/h i mialem tetno 150 - 152. Widac progres mimo, ze oba wypady turystyczne :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...