Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

rozglądam się za HT/CROSS, wpadłem na 2 oferty które wydają się ciekawe: Cayon XT Performante FOX oraz Pathlite 7, jeżdże 50/50 drogi rowerowe/las, ok 5k/km rocznie, chciałbym na prostych utrzymywać te 30-40, wiec na pewno zmiana blatów na większe, bo po lesie myślę, że dam na nich radę. Zauważyłem że XT Performante bardzo rzadko przewija się w propozycjach a wydaje się naprawdę solidnym rowerem w tej cenie.

Napisano

Na HT chciałbyś na prostych utrzymywać 30-40 powiadasz? :) Niezły koń musi z ciebie być! Poza tym chyba nie za bardzo zdajesz sobie sprawę, jak OGROMNA różnica w wysiłku jest pomiędzy 30 a 40km/h. I to na szosie. A ty piszesz o HT lub crossowym...

Weź ten, który ci się bardziej podoba. Z samego posta wynika, że kierujesz się w stronę Cayona.

• +1 pomógł 1
Napisano

Bardziej nakreśl budżet jaki faktycznie chcesz przeznaczyć bo sam miałem jak ty i po określeniu budżetu z widełką 10% wybór staje się dużo prostszy.

Co do prędkości jak tutaj już masz komentarze chyba chodziło ci o sprinty bo na dłuższy dystans raczej podane twoje wartości trzeba poodejmować po 10km/h. ;)

Napisano

@GalvatronZdecydowanie zamierzam jeździć po szutrach, drogach leśnych

@Magaraszzwidełki podałem w tytule, na dodatek podałem tez rowery które swoim wyposażeniem mnie zainteresowały, ale nie jestem pewien w którą stronę powinienem się skierować w obecnych trendach, dotychczas ujeżdżałem mtb starego stylu, czyli rama mniej progresywna, przerzutki slx 3x7, ale chce coś nowego na kołach 29

Napisano

Cayon XT to raczej nie są współczesne trendy choć wyposażenia ma lux. Nie mniej to MTB a Pathlite 7 to taki nazwijmy to cross do tego z napędem kiepskim do osiągania dużych prędkości. Oba są tutaj kiepskie. Jak nie chcesz amora szukaj gravela z prostą kierą a musi być to czegoś typu Cube Nature.