Nikos7 Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca Cześć, rozglądam się za HT/CROSS, wpadłem na 2 oferty które wydają się ciekawe: Cayon XT Performante FOX oraz Pathlite 7, jeżdże 50/50 drogi rowerowe/las, ok 5k/km rocznie, chciałbym na prostych utrzymywać te 30-40, wiec na pewno zmiana blatów na większe, bo po lesie myślę, że dam na nich radę. Zauważyłem że XT Performante bardzo rzadko przewija się w propozycjach a wydaje się naprawdę solidnym rowerem w tej cenie. Cytuj
TheJW Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia Na HT chciałbyś na prostych utrzymywać 30-40 powiadasz? Niezły koń musi z ciebie być! Poza tym chyba nie za bardzo zdajesz sobie sprawę, jak OGROMNA różnica w wysiłku jest pomiędzy 30 a 40km/h. I to na szosie. A ty piszesz o HT lub crossowym... Weź ten, który ci się bardziej podoba. Z samego posta wynika, że kierujesz się w stronę Cayona. 1 Cytuj
Galvatron Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia W lesie zamierzasz jeździć po korzeniach i kamieniach czy po szutrach? Cytuj
Magaraszz Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia Bardziej nakreśl budżet jaki faktycznie chcesz przeznaczyć bo sam miałem jak ty i po określeniu budżetu z widełką 10% wybór staje się dużo prostszy. Co do prędkości jak tutaj już masz komentarze chyba chodziło ci o sprinty bo na dłuższy dystans raczej podane twoje wartości trzeba poodejmować po 10km/h. Cytuj
Nikos7 Napisano 1 Kwietnia Autor Napisano 1 Kwietnia @GalvatronZdecydowanie zamierzam jeździć po szutrach, drogach leśnych @Magaraszzwidełki podałem w tytule, na dodatek podałem tez rowery które swoim wyposażeniem mnie zainteresowały, ale nie jestem pewien w którą stronę powinienem się skierować w obecnych trendach, dotychczas ujeżdżałem mtb starego stylu, czyli rama mniej progresywna, przerzutki slx 3x7, ale chce coś nowego na kołach 29 Cytuj
Tyfon79 Napisano 1 Kwietnia Napisano 1 Kwietnia Cayon XT to raczej nie są współczesne trendy choć wyposażenia ma lux. Nie mniej to MTB a Pathlite 7 to taki nazwijmy to cross do tego z napędem kiepskim do osiągania dużych prędkości. Oba są tutaj kiepskie. Jak nie chcesz amora szukaj gravela z prostą kierą a musi być to czegoś typu Cube Nature. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi