adas651 Napisano Niedziela o 22:54 Napisano Niedziela o 22:54 Czesc, założyłem nowy napęd do roweru i jest problem, mianowicie podczas jazdy łańcuch dziwnie przeskakuje jakby przez chwilę ślizgał się po kasecie, ale nie tak jak ma to miejsce przy zużytym napędzie, ze nie da się jechać Tu jest jedno przeskoczenie i znów działa dobrze. Dzieje się to po około 30,40 sekundach ciągłego pedałowania częściej na twardych przełożeniach kasety Dodatkowo spróbowałem na innym nowym łańcuchu CN-M6100 i jest to samo przerzutka jest dobrze wyregulowana, zakresy i wychylenie ustawione działa wspaniale. Próbowałem różnie regulować przerzutkę, ale nic to nie dało Kaseta CS-M8100 10-51 Łańcuch CN-M9100 Przerzutka RD-M8100-SGS manetka sl-m8100 zębatka NarrowWide 32t okrągła wszystkie części są nowe hak ramy prosty, rama niedawno kupowana nowa, przez 2miesiace jeździła z innym napędem, który działał bez problemu kręcąc korbą zauważyłem na kasecie miejsca w których łańcuch ma przerwę między ząbkiem kasety, tak jak na zdjęciu Co to może być? Cytuj
lewocz Napisano Poniedziałek o 05:54 Napisano Poniedziałek o 05:54 Jeśli masz spinkę sprawdź czy tam nie ma problemu. Niektóre spinki niby działają ale dopiero mocny "impuls" rozciągający sprawia, że wskakują na swoje miejsce i działają prawidłowo. Użyj " trzeciej ręki" ogniwa na spince powinny się obracać bez nawet minimalnych oporów. Cytuj
Rafał87 Napisano Poniedziałek o 06:44 Napisano Poniedziałek o 06:44 Łańcuch oryginał? Może źle wyregulowana przerzutka (za bardzo do wewnątrz) i łańcuch haczy większą zębatkę. Zobacz czy jak ustawisz przerzutkę bardziej do zewnątrz czy efekt będzie się powtarzał. Jeśli nie masz spinki a łańcuch skuty na pin to zobacz czy pin nie jest zakuty za daleko i czy od wewnątrz nie wystaje za bardzo, też wtedy może haczyć a widziałem takie przypadki. Cytuj
adas651 Napisano Poniedziałek o 09:12 Autor Napisano Poniedziałek o 09:12 Sprawdzałem na dwóch spinkach, obie wskoczyły dobrze, użyłem siły nogi. Łańcuch xtr kupiony w popularnym sklepie rowerowym w wersji pudełkowej. Deore oemowy na allegro. W oba nie wchodzi przymiar pakrtool cc4 ani bikehand. Przerzutka działa bardzo dobrze, nie idzie jej ustawić bardziej do zewnątrz bo źle zmienia biegi wtedy. Próbowałem regulować baryłkową podczas jazdy,nawet do skrajnych ustawień, ale bez efektów. Cytuj
adas651 Napisano Poniedziałek o 10:18 Autor Napisano Poniedziałek o 10:18 Piasta nowa Goldix na ratchetcie 26t. bebenek łapie bardzo dobrze. Piasta pioruńsko głośna Po dźwiękach zdaje się że to problem zazębiania kasety z łańcuchem, no i ta szpara. Możliwe żeby kaseta xt była trefna? Na miekkich przełożeniach kasety (tych z alu) problemu nie ma Cytuj
adas651 Napisano Wtorek o 11:56 Autor Napisano Wtorek o 11:56 Sprawdzałem to moje koło z kasetą xt w innym rowerze i wszystko tam działało prawidłowo oraz inne koło w moim rowerze i też działało z oba łańcuchami Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi