kaido2 Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca (edytowane) 10 minut temu, Eathan napisał: w cenie chińczyków - ok. 700 zł. No ja Xossa kupiłem za 200 Edytowane 31 Marca przez kaido2 Cytuj
Eathan Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca Nowe 530 były po 700 zł jakiś czas temu. Za 800 widziałem nowe u Niemca. Cytuj
pecio Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca Nowiutki Explore 2 chodzi teraz po 900 z hakiem w Polsce https://www.eazymut.pl/garmin-edge-explore-2/4065-edge-explore-2-010-02703-10.html. U Niemca czy w Hiszpanii drożej wychodzi na dzień dzisiejszy. 1 Cytuj
smw44199 Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca Godzinę temu, kaido2 napisał: No ja Xossa kupiłem za 200 Phi: 😁 Cytuj
kaido2 Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca 2 godziny temu, kaido2 napisał: No ja Xossa kupiłem za 200 Zapomniałem dodać, ze wtedy to była premiera Cytuj
pecio Napisano 31 Marca Napisano 31 Marca (edytowane) Tego Xoss z jego nawigacją a raczej mapami można porównać do podcierania pupy liściem z czego połowa idzie na palce. Przy tym Garmin to papier Foxy o zapachu rumiankowym. 🤣 Albo inne porównanie - gwoździa można przybić na dwa sposoby. Jeden to naparzamy kamieniem , drugi - młotkiem bezodrzutowym z tytanową rękojeścią . 😁 Mapa XOSS - cała Polska, całe Czechy, pół Słowacji i 1/4 Niemiec ma tylko 350 mega. Mapa Garmina - tylko Polska ma 1,3 giga. Najbardziej badziewna navi samochodowa z przed dekady miała lepsze pokrycie jeżeli chodzi o siatkę drogową niż ta chińska padaczka . Edytowane 31 Marca przez pecio 2 Cytuj
chrismel Napisano Poniedziałek o 18:00 Napisano Poniedziałek o 18:00 9 godzin temu, spidelli napisał: Lendlensera na jedno ogniwo 18650 Niegłupie rozwiązanie. W jakimś komentarzu napisali - brak kompatybilności z ogniwami innych marek. Prawda to ? Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 18:04 Napisano Poniedziałek o 18:04 Ogniowo 18650 jest znormalizowame pod względem wymiarowym i elektrycznym to każde podejdzie. No chyba ,że jest dołożone zabezpieczenie ale to też norma. Cytuj
chrismel Napisano Poniedziałek o 18:21 Napisano Poniedziałek o 18:21 Tylko teoretycznie. Spotkałem się już brakiem kompatybilności w niektórych lampkach. Do jakiejś była nawet instrukcja w necie co trzeba spiłować/przelutować żeby pasowało standardowe. Generalnie zabieg producenta polegał na tym żeby trzeba było kupić ichniejsze za kilka razy tyle. Cytuj
spidelli Napisano Poniedziałek o 18:23 Napisano Poniedziałek o 18:23 (edytowane) @chrismel @pecio Te ogniwa, które dostałem z PB Lendlensera są nieco inne, niż te, które były w Convoyach: Sory, mam słabe światło. W średnicy też jest niewielka różnica. Białe ogniwo nie za bardzo chce wejść do Convoya. Zielone wchodzi do PB, jest odczyt stanu naładowania, jedyne co to grzechocze przy mocnym potrząsaniu. Tak, nie są tak do końca kompatybilne. Ale też nie był to dla mnie priorytet - w tej chwili mam 3 zielone ogniwa, którymi obskoczę rzadko używane Convoye (wróciły u mnie do roli latarek) i 3 białe - 1 ogniwo mi spokojnie wystarczy na całą niedzielę poza domem do podładowania licznika czy telefonu, PB na dwa ogniwa będę brał na sakwy, tak jak pisałem, zawsze na noclegu mam dostęp do 230 V więc to nie problem, żona ma swój PB, zawsze mogę zabrać zamiast lampki Sigma - B&M, który też ma opcję PB (ale skromne 2000 mAh) czy jako drugi telefon - młotkofon Kruger&Matz z opcją PB Na plus Lendlensera jest to, że ładuje słuchawki, zegarki, w przeciwieństwie do nonejmów albo gadżetów z logo jakiejś firmy, które po minucie przestają ładować. Jak już ostro wszedłem z OT to szpej pt. kabelki, ładowarki itp. - obok narzędzi - odchudzam w wersji sakwowej - za dużo tego taszczymy zawsze jak na kogoś kto w najgorszym wypadku trafia z namiotem na pole namiotowe i opłaca gniazdko Edytowane Poniedziałek o 18:27 przez spidelli 1 Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 18:46 Napisano Poniedziałek o 18:46 (edytowane) @spidelli te Ledlensera mają dołożone zabezpieczenie PCM. I dla tego są takie " nadmiarowe".Wszystko jest znormalizowane i niektórzy robią szpej pod ogniwa z zabezpieczeniem a inni bez bo mają " gdzie indziej" rozbudowaną elektronikę czuwającą nad procesem ładowania i rozładowania.. Edytowane Poniedziałek o 18:50 przez pecio 3 Cytuj
spidelli Napisano Poniedziałek o 18:55 Napisano Poniedziałek o 18:55 Te zielone są chyba z jakiegoś demobilu, ponoć z baterii laptopowych (?). Niewielka różnica w średnicy pewnie wynika z wykończenia - biała jest nieco grubsza - wejść to by może weszła do Convoya tylko co dalej? Cytuj
chudzinki Napisano Poniedziałek o 20:38 Napisano Poniedziałek o 20:38 Odnowiony https://www.amazon.es/dp/B0CKBP27XV Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 21:12 Napisano Poniedziałek o 21:12 Dosłownie parę złotych drożej masz w Polsce na e- Azymucie z 3 letnią gwarancją nówkę. Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 07:03 Napisano Wtorek o 07:03 @pecio, no, ponad 160 zł 🙂. Nieistotne, bo i tak już cena wzrosła. Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 09:17 Napisano Wtorek o 09:17 No to się skończyły " EKSKLUZYWNE ODZNAKI " w Garmin Connect . Wycofali się z Connect + . Ma być darmocha. 2 1 Cytuj
nctrns Napisano Wtorek o 09:51 Napisano Wtorek o 09:51 33 minuty temu, pecio napisał: Wycofali się z Connect + Całkowicie? Masz jakiegoś linka? Nie mogę nic znaleźć. Chyba że piszą na stronie głównej garmina, tam nie zaglądam Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 10:49 Napisano Wtorek o 10:49 @Eathan , @nctrns jaki dziś mamy dzień ????? 😁 4 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi