panpatryk Napisano Czwartek o 08:41 Napisano Czwartek o 08:41 Witam ,jestem nowy w temacie enduro ,szukam czegos do 15000. Chciałbym śmigać po bike parkach ,skakać ale też do delikatniejszej jazdy. Coś o mnie Wzrost 184 waga 100 Myślałem nad: NS DEFINE 170 CUBE STEREO ONE 77 PRO (Mam w fajnej cenie 2000euro 2600 carbon) Glowa mi już wybucha od porównywania amortyzacji ,napedow a nie mam o tym pojecia jeszcze, nie wiem czy carbon czy aluminium ,w sumie nie wiem nic jeszcze i proszę o pomoc ,dziękuję za pomoc. Cytuj
XYZPV Napisano Czwartek o 09:00 Napisano Czwartek o 09:00 Wybór jest tak duży, że mogę Ci powiedzieć czego nie kupować - ramy w której linki są przeprowadzone przez górne łozysko sterów. Cube w alu ma normalnie a w carbonie ma właśnie przez łożysko, brałbym alu. NS - szkoda pieniędzy na to. Dartmoory - wg mnie też choć niektórzy będą sądzili inaczej. W tej cenie są YT Capry na Ohlinsach. Napęd to ostatnia rzecz na jaką patrzysz w enduro - w sumie im tańszy tym lepszy, bo mniej kosztuje jak coś popsujesz, a popsujesz kiedyś na pewno. Warto zwrócić na koła i opony, żeby cos mocniejszego było a nie po taniości wsadzone Maxxis Exo albo jakaś szata od innego producenta, wzmocniona opona to lepsze tłumienie i ochrona obręczy (choć i tak sugeruję wsadzić wkładke na tył). 1 Cytuj
panpatryk Napisano Czwartek o 09:08 Autor Napisano Czwartek o 09:08 Dzięki za odpowiedź, u mnie też kwestia tego że waga 100kg to już kurde rower mysle ma dość ciężko i tego też się boję. Cytuj
olo850 Napisano Czwartek o 09:37 Napisano Czwartek o 09:37 Jeżeli to jest pierwszy rower i jesteś w stanie dostać CUBE STEREO ONE 77 PRO za 2000 EUR to bierz i się nie zastanawiaj. Jeżeli nie podpasuje to powinieneś być w stanie sprzedać z małą stratą, jako punkt wyjścia rowerowi nic nie brakuje. Pytanie jeszcze o rozmiar czy masz wybór, ja chyba decydowałbym się na Twoim miejscu na XL. 1 Cytuj
panpatryk Napisano Czwartek o 10:05 Autor Napisano Czwartek o 10:05 Dzięki za pomoc ,też mysle że XL Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 10:08 Napisano Czwartek o 10:08 (edytowane) Cytat Jeżeli nie podpasuje to powinieneś być w stanie sprzedać z małą stratą Teraz wszystko sprzedaje się z dużą stratą albo nie sprzedaje w ogóle. W 2022 sprzedałem rebę za 1350zł. Wczoraj kupiłem rebę za 500zł. Z rok wisiała na olx. Założyłbym że ta kasa jest wtopiona, do odzyskania max 50% wystawiając w tydzień po zakupie. Pozostając w temacie - nie brałbym rowerów marek sklepowych w sprzedaży wysyłkowej. To są skomplikowane rowery, dochodzenie roszczeń gwarancyjnych na odległość to droga przez mękę, z wyjątkiem marek typowo wysyłkowych, które mają to opanowane. Edytowane Czwartek o 10:11 przez KSikorski 2 Cytuj
Tyfon79 Napisano Czwartek o 10:11 Napisano Czwartek o 10:11 Ciężko jest... bo te ... nagminnie ładują kable przez stery. Ramy z plastiku bym nie brał kosztem normalnych sterów bo podchodzę do tego jak do napędu czyli po uj mi to przy latających wszędzie kamieniach. 1 Cytuj
KSikorski Napisano Czwartek o 10:31 Napisano Czwartek o 10:31 Patrzenie na wagę i carbon moim zdaniem ma sens gdy główna miejscówka do jazdy jest bez wyciągu. Jeśli jest wyciąg to zapewne aluminium jest lepszym wyborem. Cytuj
Tyfon79 Napisano Czwartek o 10:44 Napisano Czwartek o 10:44 Jedna uwaga bo Cube nie ma rozpórki w okolicach rockera a to może być czasem istotna kwestia jak masz 100 kg przy pewnych okolicznościach jazdy. Ja najwięcej szlifów od opon miałem niestety przy tej wadze i konkretnym terenie. Lepiej się zrobiło jak sporo z wagi zszedłem no i poszła folia w te okolice. Cytuj
olo850 Napisano Czwartek o 12:25 Napisano Czwartek o 12:25 2 godziny temu, KSikorski napisał: Teraz wszystko sprzedaje się z dużą stratą albo nie sprzedaje w ogóle. W 2022 sprzedałem rebę za 1350zł. Wczoraj kupiłem rebę za 500zł. Z rok wisiała na olx. Założyłbym że ta kasa jest wtopiona, do odzyskania max 50% wystawiając w tydzień po zakupie. Pełna zgoda, natomiast moje rozumowanie następujące: jeżeli autor rozważa budżet do 15.000 PLN lub dobrze kupionego Cube za 2000 EUR, to lepiej żeby tracił z poziomu 2000 EUR niż 15.000 PLN. 1 Cytuj
panpatryk Napisano Czwartek o 12:31 Autor Napisano Czwartek o 12:31 Cube Stereo one77 -1999euro Race 2200 Carbon 2600 wszystko oczywiście nowki, ja mieszkam w niemczech więc podjeżdżam do sklepu przymierzam itd nie zamówiłbym roweru z wysyłką bez przymiarki. 15000 to taki max bo jestem otwarty na inne propozycje a wiem ze w niemczech kupię rower za 10 tys który w polsce by kosztował 15. Cytuj
Tyfon79 Napisano Czwartek o 12:48 Napisano Czwartek o 12:48 Jak mieszkasz u sąsiadów to sory ale Cuba to ja bym w życiu nie kupił. Luknij na Radony jak już Cytuj
olo850 Napisano Czwartek o 13:44 Napisano Czwartek o 13:44 No i dlaczego niby Cube jest niedobry a Radon dobry? Cytuj
Tyfon79 Napisano Czwartek o 16:13 Napisano Czwartek o 16:13 A czy ja gdzieś napisałem, że Cube jest bee? Mieszkając w Niemczech poszukał bym czegoś innego, czego u nas prawie nie ma albo jest bardzo mało popularne. Było takie pytanie ostatnio czemu taki Conway jest mało popularny. Plusem Radona jest nadal klasyka sterowa w ramach plastikowych. YT to samo. Cytuj
Wojcio Napisano Czwartek o 16:30 Napisano Czwartek o 16:30 (edytowane) Zobacz to: jest co trzeba, rama cat 5, zeb select plus - no marzenie. Nie gwarantuję, że nie ma w tej chwili lepszej okazji. Poklikaj konfigurator Propaina też - tam mi się podoba, że można mieć dobry zawias przy oszczędnym napędzie. Edit - sam poklikałem - Aluminiowego Tyee to dostaniesz w tej kasie na Foxach Factory.... Edytowane Czwartek o 16:50 przez Wojcio 1 Cytuj
panpatryk Napisano Czwartek o 18:06 Autor Napisano Czwartek o 18:06 Radom Jab mx9.0 Propain tyee AL Super też propozycje, dzieki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi