Makaveli455 Napisano Czwartek o 20:11 Napisano Czwartek o 20:11 Już skończyłem, nawet nie czytam już tych ich wypocin bo szkoda czasu. Pewnie, na pewno dam znać jak się rower sprawuje po dłuższym czasie, np. po całym sezonie. Będę jeździł dosyć często, bo mam sporo fajnych wycieczek zaplanowanych więc na pewno będzie do czego się odnieść. Póki co na 1 rzut oka, po 40km na liczniku jest dobrze, baterie wczoraj ładowałem prawie na full i po dzisiejszych 25 km nie spadła ani kreska, więc to mnie cieszy. Pierwsze co będę w niedalekiej przyszłości wymieniał , to chyba opony na bezdętkowe, bo nie wyobrażam sobie w terenie wymieniać dętki, w przypadku pany, w tym rowerze, silnik w piaście itp. a później zobaczymy co dalej, oby nic Pozdro 1 Cytuj
Mihau_ Napisano Czwartek o 20:32 Napisano Czwartek o 20:32 (edytowane) Godzinę temu, Turysta05 napisał: A choćby po jednej rundce w sklepie, to co nie wystarczy aby mieć swoje zdanie? Ja na pokazach objechałem po 1ooo m różnymi modelami Winora, i wiem czego można oczekiwać od tych rowerów. A ja odebrałem wczoraj nowy samochód z salonu, przyjechałem nim do domu 20 km i wiem czego można się po nim spodziewać - jest niesamowicie oszczędny i absolutnie bezawaryjny, wszystkim polecam, stałem się fanem marki. Edytowane Czwartek o 20:33 przez Mihau_ 1 1 Cytuj
Makaveli455 Napisano Czwartek o 20:49 Napisano Czwartek o 20:49 Widzisz taka gadka z lemingami, będzie odchodził od tematu i pisał swoje farmazony, wymyślone w pustej główce. Teraz będzie porównywał rowery z samochodami , tutaj powinny się bany sypać równo, bo tacy goście nie powinni mieć dostępu do forum, ze względu na szkodzenie innym swoją głupotą. Jeden z drugim, mniej rozgarnięty, może takie "rady" uznać za cenne i prawdziwe, bo przecież napisał je "doświadczony fachowiec" z forum z rangą "emeryt" i nieźle się naciąć. 1 Cytuj
XC100S Napisano Czwartek o 21:03 Napisano Czwartek o 21:03 (edytowane) Ładowałeś baterie nie do 100% wiedząc że kolejnego dnia będziesz jeździł. Nowy rower a ty już będziesz koła w nim zmieniał żeby przejść na system bez dętek. Mimo wszystko taka rada. Kup dętkę „liniową” którą zakłada się bez zdejmowania koła a oponę tylko z jednej strony. To ułatwienie gdyby … bo przecież masz plany i różnie może się trafić. Edytowane Czwartek o 21:09 przez XC100S 1 Cytuj
Mihau_ Napisano Czwartek o 21:17 Napisano Czwartek o 21:17 26 minut temu, Makaveli455 napisał: Teraz będzie porównywał rowery z samochodami A dlaczego nie? Ty możesz pisać, po przejechaniu 15 km, że masz "porządny rower" i go polecasz a ja o samochodzie tego samego nie mogę? 1 Cytuj
HSM Napisano Czwartek o 21:21 Napisano Czwartek o 21:21 Kolego @Makaveli455, naprawdę ochłoń, bo lecisz ostro po bandzie. Na tym forum - choć nie jestem długoletnim bywalcem - widywałem różne irytujące zachowania, ale nawet jak czyjś trolling był męczący, to raczej nie był aż tak obraźliwy i konsekwentny w swojej agresji - przecież plujesz jadem w niemal każdym wpisie... 22 godziny temu, Makaveli455 napisał: (...) przyszło grono wzajemnej adoracji, polaczki cebulaczki, (...) nie radzę słuchać takich osób, bo jest ich masa, taka już polska mentalność, (...) siedzi przed kompem i żal mu dupę ściska, bo ktoś sobie kupić coś, na co takiego delikwenta nie stać. Żałosne. Proponujesz jakieś gówno z decathlonu, (...) Niepoważny, zawistny typek No jest jeszcze opcja, że niektórzy mają na tym forum płacone premie z decathlonu i tego typu firm za takie opinie. 9 godzin temu, Makaveli455 napisał: Oho przyszedł następny agent , który zaproponował jakieś śmieci z decathlonu (...) takie typki powinny mieć bana, bo to jest ewidentne działanie na szkodę osób szukających pomocy , a te typki albo mają kontrakt z decathlonem, albo mają decathlon za jakieś guru. 9 godzin temu, Makaveli455 napisał: Ty się już nie martw o moją jazdę agenciku z decathlonu, zajmij się tam obsługą klienta, bo decathlon premii nie wypłaci, na forum nikogo nie przekabacisz 6 godzin temu, Makaveli455 napisał: (...) lemingi pełną parą są wszędzie, które w ogóle nie umieją nawet czytać ze zrozumieniem, (...) lizanie dupy sobie nawzajem bo ktoś ma więcej postów na forum i jest tutaj dłużej, a to świeżaczek przyszedł i się wymądrza, oooo nie tak to być nie będzie, trzeba mu pocisnąć!!! Większość zawsze ma racje! Typowe lemingi Choćbyś młotkiem bił, to do głowy nie wbijesz inteligencji. Dalej polecajcie rowerki tandetne, niech lemingi kupują a was kierownik pochwali za dobrą sprzedaż, albo może nawet szefunio jakąś premie odpali, a inni niech się walą, ważne że ja mam dobrze. Taka z was banda. (...) Szkoda gadać , jakie bzudry tutaj pisza lemingi , (...) płakać to można nad Twoją głupotą 4 godziny temu, Makaveli455 napisał: Powiedział bym że leming z forum rowerowego gorąco polecał Godzinę temu, Makaveli455 napisał: Już skończyłem, nawet nie czytam już tych ich wypocin bo szkoda czasu. 26 minut temu, Makaveli455 napisał: Widzisz taka gadka z lemingami, będzie odchodził od tematu i pisał swoje farmazony, wymyślone w pustej główce. (...) tutaj powinny się bany sypać równo, bo tacy goście nie powinni mieć dostępu do forum, ze względu na szkodzenie innym swoją głupotą. Jeden z drugim, mniej rozgarnięty, może takie "rady" uznać za cenne i prawdziwe, bo przecież napisał je "doświadczony fachowiec" z forum z rangą "emeryt" i nieźle się naciąć. Czy ktoś z administracji mógłby Koledze doradzić zejście z tej drogi...? 4 Cytuj
Makaveli455 Napisano Czwartek o 21:35 Napisano Czwartek o 21:35 29 minut temu, XC100S napisał: Ładowałeś baterie nie do 100% wiedząc że kolejnego dnia będziesz jeździł. Nowy rower a ty już będziesz koła w nim zmieniał żeby przejść na system bez dętek. Mimo wszystko taka rada. Kup dętkę „liniową” którą zakłada się bez zdejmowania koła a oponę tylko z jednej strony. To ułatwienie gdyby … bo przecież masz plany i różnie może się trafić. W końcu, coś pomocnego, dziękuję za radę. W ten sposób jako starzy wyjadacze powinniście doradzać, a nie się wymądrzać. Dętka liniowa, to ciekawy wynalazek, wezmę to pod uwagę, bo właśnie najbardziej przeraziła mnie wizja zdejmowania koła z silnikiem 😜 Cytuj
XC100S Napisano Czwartek o 21:41 Napisano Czwartek o 21:41 Nie wiem dlaczego ja to pisze ale … Baterie ładuj na 100% zawsze chyba że rower będzie stał nie używany np miesiąc czy dłużej to bateria na 90 czy 80. Opon bez dętek nie założysz w swoim rowerze bo masz nie odpowiednie koła i opony. 1 Cytuj
Makaveli455 Napisano Czwartek o 21:50 Napisano Czwartek o 21:50 To dobrze wiedzieć, bo typek w media expert radził ładować max do 80-90% zawsze. Więc jak będę jeździł codziennie to mogę śmiało do 100 bez obawy o utratę żywotności, czy pojemnosci? Nawet jeśli nie rozładuje jej poniżej 50%? Czyli opony bezdętkowe odpadają , musiałbym wymienić całe koło? Cytuj
Turysta05 Napisano Czwartek o 22:08 Napisano Czwartek o 22:08 Baterii nie ładuje się codziennie, szkoda czasu. Jak wspomniałem, ja ładuję czasami raz w miesiącu, ale nie dopuszczam do wyładowania poniżej ~15%. Ładujemy zawsze do 100% aż ładowarka zasygnalizuje koniec, bo dopiero wtedy system BMS wyrówna poziom między ogniwami. To b. ważne, szczególnie dla starszych baterii. Gdy chcemy długo przechowywać to rozładowujemy do 60% i nie ładujemy, chociaż instrukcja roweru mówi inaczej. Komu zaufać? @Makaveli455 przeczytaj instrukcję, to nie zaszkodzi🤭. 1 Cytuj
Makaveli455 Napisano Czwartek o 22:08 Napisano Czwartek o 22:08 Możesz polecić jakieś dętki tego typu liniowego na oponę 28x1.75? Cytuj
XC100S Napisano Czwartek o 22:19 Napisano Czwartek o 22:19 https://www.rowerystylowe.pl/p-13071/detka-gaadi-28-x-15-175-40-do-47-622635-bez-zdejmowania-kola/w-29688/rowerowy-dv-40-mm 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi