meszuge Napisano Wtorek o 20:44 Autor Napisano Wtorek o 20:44 (edytowane) W dniu 30.03.2025 o 08:18, afly napisał: Ostatnio oglądając jeden z testów rowerów, prowadzący poruszyli temat czy manetka do blokady amortyzatora jest potrzebna - zdania mieli podzielone. U mnie blokada amortyzatora jest używana tylko i wyłącznie na pumptracku - dla mnie zbędny gadżet, którego mógłbym nie mieć. Czy jesteś pewny że tego potrzebujesz? @afly Nie wiem czy potrzebuje w zasadzie. To będzie mój pierwszy FULL. W tym MTB, o którym wspomniałem w głównym poście nie miałem. Czy mi to przeszkadzało? Nie. Ale czy fajnie byłoby mieć? Wydaje mi się, że tak. @NerfMe Ale rozumiem, że nie z manetki, tylko ręcznie idzie to zrobić? Czy Scott Spark nie ma amora z tyłu? Zastanawiam się Panowie czy nie zabrałem się do tego trochę od dupy strony . Chyba na początek powinienem się w ogóle przejechać po kilku sklepach rowerowych i dosiąść jakiś FULLi, bo gadam o geometrii, a może to nie ona będzie problemem, tylko np właśnie brak jakiś dodatków itp. Edytowane Wtorek o 20:44 przez meszuge Cytuj
NerfMe Napisano Wtorek o 21:55 Napisano Wtorek o 21:55 (edytowane) Tak, większość rowerów (pisze z ostrożności, ) ma blokadę na goleni widelca i na damperze. Trzeba sięgnąć ręką by zablokować. Scott Spark ma damper tylko ukryty w ramie. Przejazdzka lub wypożyczenie roweru przed zakupem zawsze jest dobrym wyjściem, wtedy też będziesz wiedział trochę więcej z praktyki. Ja w swoim fully blokad w zasadzie nie używam. Edytowane Wtorek o 21:56 przez NerfMe 1 Cytuj
wr81 Napisano Wtorek o 22:34 Napisano Wtorek o 22:34 1 godzinę temu, meszuge napisał: Chyba na początek powinienem się w ogóle przejechać po kilku sklepach rowerowych i dosiąść jakiś FULLi, bo gadam o geometrii, a może to nie ona będzie problemem, tylko np właśnie brak jakiś dodatków itp. Polecam stacjonarne sklep Centrumrowerowego (Warszawa, Wrocław, Gdańsk) - kilka modeli można pomacać i kilka pętelek po torze wewnątrz sklepu samodzielnie zrobić, nie czując jednocześnie nadmiernej presji sprzedawców.. 2 Cytuj
meszuge Napisano Czwartek o 08:54 Autor Napisano Czwartek o 08:54 o, dosłownie o taki rodzaj jazdy mi chodziło, tylko troszkę więcej wertep @NerfMe Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi