Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
W dniu 30.03.2025 o 08:18, afly napisał:

Ostatnio oglądając jeden z testów rowerów, prowadzący poruszyli temat czy manetka do blokady amortyzatora jest potrzebna - zdania mieli podzielone.

U mnie blokada amortyzatora jest używana tylko i wyłącznie na pumptracku - dla mnie zbędny gadżet, którego mógłbym nie mieć.

Czy jesteś pewny że tego potrzebujesz?

@afly Nie wiem czy potrzebuje w zasadzie. To będzie mój pierwszy FULL.
W tym MTB, o którym wspomniałem w głównym poście nie miałem. Czy mi to przeszkadzało? Nie. Ale czy fajnie byłoby mieć? Wydaje mi się, że tak.

@NerfMe Ale rozumiem, że nie z manetki, tylko ręcznie idzie to zrobić? 
Czy Scott Spark nie ma amora z tyłu?

image.thumb.png.a4be97bdc29b902a3812e90b0ef7687b.png

Zastanawiam się Panowie czy nie zabrałem się do tego trochę od dupy strony :P.
Chyba na początek powinienem się w ogóle przejechać po kilku sklepach rowerowych i dosiąść jakiś FULLi, bo gadam o geometrii, a może to nie ona będzie problemem, tylko np właśnie brak jakiś dodatków itp. 

Edytowane przez meszuge
Napisano (edytowane)

Tak, większość rowerów (pisze z ostrożności, ;) ) ma blokadę na goleni widelca i na damperze. Trzeba sięgnąć ręką by zablokować.

Scott Spark ma damper tylko ukryty w ramie. Przejazdzka lub wypożyczenie roweru przed zakupem zawsze jest dobrym wyjściem, wtedy też będziesz wiedział trochę więcej z praktyki.

Ja w swoim fully blokad w zasadzie nie używam. 

Edytowane przez NerfMe
  • +1 pomógł 1
Napisano
1 godzinę temu, meszuge napisał:

Chyba na początek powinienem się w ogóle przejechać po kilku sklepach rowerowych i dosiąść jakiś FULLi, bo gadam o geometrii, a może to nie ona będzie problemem, tylko np właśnie brak jakiś dodatków itp. 

Polecam stacjonarne sklep Centrumrowerowego (Warszawa, Wrocław, Gdańsk) - kilka modeli można pomacać i kilka pętelek po torze wewnątrz sklepu samodzielnie zrobić, nie czując jednocześnie nadmiernej presji sprzedawców..

• +1 pomógł 2