Gradory Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca Rower full trail Trex Fuel EX9.7 rok 2018. Jak co roku dałem rower na coroczny przegląd. Serwis mówi, że hamulce już słabo działają i chyba coś w tym jest, bo to się czuje. Wymienili płyn odpowietrzyli, ale mówią, żeby już myśleć o wymianie za jakiś czas. Sugerują hamulce Shimano. Jakie czterotłoczkowe hamulce klasy Sram Guide R byście proponowali do roweru trail? Cytuj
marcin_ostrów Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca Jakikolwiek czterotłoczek od shimano jest lepszy od Guide R 1 Cytuj
Wojcio Napisano 26 Marca Napisano 26 Marca (edytowane) A manatki masz na oddzielnych obejmach, czy raczej na wspólnych z klamkami? Bo jeśli tak, to pewnie musi być SRAM. Code R to mocny i dobry hamulec. Ja jestem fanem Shimano, ale córka ma Code r i różnica jest taka, że Shimano wydaje się mocniejsze przy słabszym nacisku (z uwagi na servo wave) a Code ma większy zapas jak się przyciśnie. Edytowane 26 Marca przez Wojcio 1 Cytuj
XYZPV Napisano 27 Marca Napisano 27 Marca Mam na sprzedaż SLX w dobrej cenie, nowe jak chcesz to priv. A XT mają regulację której nie ma SLX - która i tak praktycznie nie działa więc nie widzę sensu dopłacania. o jedynym plusem, przynajmniej dla mnie - jest perforowana klamka, poprawia mi to chwyt. Cytuj
Mod Team sznib Napisano 28 Marca Mod Team Napisano 28 Marca Cytat XT mają regulację której nie ma SLX - która i tak praktycznie nie działa Działa, działa, tylko domyślnie jest w najbardziej pożądanym przez większość ustawieniu.. SLXy też ją mają, wystarczy śrubki wymienić. Generalnie do XTków nie warto dopłacać już od kilku generacji, działanie to samo jak XT, a cena niższa. Cytuj
Wojcio Napisano 28 Marca Napisano 28 Marca Popieram. Mam XT 8120, miałem SLX 7120. Inny kolor i ta śrubka. Jedne i drugie lubię. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi