Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry, 

Przymierzam się do zakupu roweru, przeznaczenie Canyon’a Roadlite 6 odpowiada drogom i ścieżkom jakie będę przemierzać, jednakże zwracam się do Was z prośbą o poradę. Czy w cenie 3999 zł (nie licząc kosztów wysyłki) i wraz z zamontowanymi komponentami, warto dokonać zakupu powyższego roweru? Poniżej link do strony producenta. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi. 

https://www.canyon.com/pl-pl/rower-hybrydowy/rowery-miejskie/roadlite/roadlite-al-cf/roadlite-6/3280.html?dwvar_3280_pv_rahmenfarbe=BU&dwvar_3280_pv_rahmengroesse=S&utm_keyword=&utm_matchtype=&utm_content=&gad_source=1&gbraid=0AAAAADpzu2DSFtk-u7TpAJabe03R_kjmq&gclid=Cj0KCQjwqIm_BhDnARIsAKBYcmu7M4u7yyc0p7xsF8lrZ2ihfzqwnSy18yG8z3fRmQJcj7hERfToI2caAtUOEALw_wcB&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=POL+Other+-+Shopping+Catch+All&utm_id=8683070599&utm_adgroup=All+Products&utm_adgroupid=113873240588&utm_device=m

Napisano

Jakie masz alternatywy w tej cenie? Od tego zależy ocena opłacalności a raczej nikt za Ciebie nie będzie szukał konkurencyjnej oferty, zwłaszcza jeżeli dopuszczasz zakup za granicą.

Napisano

Kolega kupił taki i nawet dał mi się przejechać. To jest w dużym stopniu szosa z prostą kierownicą i napędem górsko/gravelowym. Lekki, szybki, ale ograniczona szerokość maksymalna opon sprawia, że to rower na ścieżki z asfaltu i lepiej jak z równego. Sam byłem nim zainteresowany, ale mi przeszło - właśnie z uwagi na gorsze nawierzchnię. Zobacz (w dość podobnej cenie) https://sprint-rowery.pl/rower-gravel-marin-dsx-2-2024  - podana klasa osprzętu (kaseta 11-51 a zamiast 10-51, ale za to sztywne osie), opony 45c seryjnie, a wchodzą 2.1. DSX1 ma napęd 11s (mam i nie narzekam) oraz cięższe koła, ale jest tańszy. 

Na same gładkie nawierzchnie Roadlite jest super. Ale jak trochę terenu, to będziesz żałował - kolega żałuje.