Gregorius87 Napisano Środa o 00:24 Napisano Środa o 00:24 Cześć Mam problem ze swoim rowerem, mianowicie silnik nie chce kręcić, nie reaguje na pedały PAS, a przy przekręceniu manetki jest delikatne szarpnięcie. Kiedy pcham rower do tyłu i przekręcam manetkę silnik stawia krótko opór. Wyświetlacz nie pokazuje żadnych błędów, natomiast rower się sam wyłączał, do czasu, zaraz wyjaśnię. Byłem nie dawno w serwisie, nadmienię tylko że mieszkam w Anglii, i nie bardzo mam ten rower gdzie zaprowadzić do naprawy, bo nikt w moim mieście nie naprawia elektryków. Wracając do serwisu, jest jedna osoba która się zajmuje rowerami, i coś tam dłubie przy elektr. hulajnogach i rowerach, na jego oko do wymiany była bateria, w zasadzie chyba najdroższa opcja do wymiany. Kiedy wiozłem rower do serwisu, silnik ni z tego ni z owego zakręcił, przy odbiorze z serwisu również kręcił. Kupiłem nową baterię, rower pojeździł 2 tygodnie, jedno ostre hamowanie i problem wrócił, aczkolwiek rower się już nie wyłącza. Moje podejrzenie od początku padało na sterownik, do wczoraj bo jeszcze wczoraj jeździłem, po hamowaniu zastanawiałem się czy nie czujnik od hamulców, więc go odłączyłem, ale rower nadal nie kręci. Nie będę pisał marki roweru, bo w Polsce raczej jest nie znana, silnik tylne koło Bafang 48v 500w. Podpowie ktoś gdzie szukać problemu ? Dzięki
TheJW Napisano Środa o 08:01 Napisano Środa o 08:01 Idź na forum skuterów elektrycznych, tutaj nie "obsługujemy" pojazdów z manetką inną niż do zmiany przełożeń.
cervandes Napisano Środa o 09:28 Napisano Środa o 09:28 W Gdańsku polecam: https://www.gdansk.pl/zielony-gdansk/punkty-selektywnego-zbierania-odpadow-komunalnych-na-terenie-gminy-miasta-gdansk,a,29226 1
ArtGD Napisano Środa o 09:45 Napisano Środa o 09:45 Jedyne co sam możesz zrobić, do przejrzeć przewody i wtyczki czy nie są uszkodzone. Odepnij elementy takie jak np. lampy, czujniki itp.,a następnie podłączaj je pojedynczo i sprawdzaj czy działa. Tak jak Ty podejrzewałbym sterownik.
MikeStorm Napisano Środa o 09:52 Napisano Środa o 09:52 Nie było jeżdżone w ulewy? Wygląda jakby wilgoć zrobiła swoje i sterownik padł 1
Gregorius87 Napisano Środa o 10:38 Autor Napisano Środa o 10:38 Godzinę temu, cervandes napisał: W Gdańsku polecam: https://www.gdansk.pl/zielony-gdansk/punkty-selektywnego-zbierania-odpadow-komunalnych-na-terenie-gminy-miasta-gdansk,a,29226 Mieszka w Anglii... 2 godziny temu, TheJW napisał: Idź na forum skuterów elektrycznych, tutaj nie "obsługujemy" pojazdów z manetką inną niż do zmiany przełożeń. A jak odepnę manetkę to już będzie ok ? 😂 48 minut temu, MikeStorm napisał: Nie było jeżdżone w ulewy? Wygląda jakby wilgoć zrobiła swoje i sterownik padł Miewałem problem ze sterownikami w przeszłości, właśnie ze względu na wilgoć. Ale nie, nie jeździłem w ulewy, a sterownik jest pomalowany gumą, dosyć dobrze był zabezpieczony przed wilgocią, tak samo wtyczki, no ale diabli wiedzą...
Rekomendowane odpowiedzi