turnipp Napisano Poniedziałek o 18:10 Napisano Poniedziałek o 18:10 Witam, niecały miesiąc temu kupiłem nowy amortyzator, a dokładnie rock shox lyrik ultimate 3.1. Na zaciśniętym przednim hamulcu odczuwam luz na lagach/ tulejach ślizgowych. Luz nie jest duży aczkolwiek amoryzator jest nowy I nie wiem czy mam się martwić i czy coś z tym robić. Cytuj
Wojcio Napisano Poniedziałek o 19:14 Napisano Poniedziałek o 19:14 Córka miała luz w prawie nowym Lyriku (tak po miesiącu). Jeden serwis, drugi serwis, trzeci - panowie mówili, że to mały luz i ok, albo żeby obserwować, albo żeby wysłać na gwarancję. Wysłaliśmy na gwarancję i wrócił (tu szok) z nową górą, a my podejrzewaliśmy ślizgi i dół. Ogólnie jest teraz cool. Jak nowy i luz wyraźny to ślij do serwisu producenta - lepiej teraz niż w maju. Cytuj
turnipp Napisano Poniedziałek o 19:55 Autor Napisano Poniedziałek o 19:55 Luz jest stosunkowo mały, wysłałbym go na gwarancję ale obawiam się, że długo to potrwa a sezon niebawem się rozpoczyna i chyba na razie będę obserwował, a jeśli nic się nie pogorszy to odeślę go pod koniec sezonu. Cytuj
XYZPV Napisano Wtorek o 06:20 Napisano Wtorek o 06:20 I tak też bym zrobił, z doświadczeń moich znajomych (ja w żuciu nic nie reklamowałem u RS) przychylnie podchodzą do roszczeń gwarancyjnych. Poza tym, miałem Lyrika Ult z chargerem 3.0, tego przedlifta i żadnych luzów nie miał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi