Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

męczy mnie jeden temat w związku z aplikacją strava.

Posiadam darmowe konto, oraz moje przejazdy nie są publiczne. Dane zbieram przez Garmina, który po jeździe przesyła do Stravy. 

Pytanie: Czy PR (osobiste rekordy) są zawsze aktualne i dobrze pokazywane? Ostatnio trochę więcej trenuję i po każdej jeździe mam jakiś osobisty pucharek. Jednak nie jestem pewny czy one nie są zestawiane ze starymi publicznymi jazdami czy jednak za każdym razem są aktualizowane. 

Trochę trudno mi to samemu zweryfikować, gdyż w wersji bezpłatnej nie mam możliwości podglądu większych statystyk.

Napisano

PR, to PR. Jak sama nazwa wskazuje - Personal Record. Twój najlepszy wynik na danym segmencie odkąd wrzucasz aktywności na Stravę, niezależnie od tego, czy są publiczne, czy nie. 

Prywatność konta ma znaczenie w przypadku KOMów i LL. 

Napisano

Bo np. zerknij na jeden z ostatnich przejazdów. Mam dodany do ulubionych jeden segment (ale to raczej bez znaczenia) i zrobiłem go w 2:50 min a po prawej jest "Your PR 3:07" i tak jest nie tylko w tym przypadku. Ten wynik z prawej nie ulega zmianie i czasem nie ma oznaczenia PR. A czasem pokazuje że mam PR a wynik z prawej jest jeszcze niższy.

Zrzut ekranu z 2025-03-23 22-48-44.png

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz mieć własne statystyki z aktualizowanymi czasami, to utwórz segment prywatny - wtedy widzisz 10 najlepszych czasów, przynajmniej na nowszych wersjach apki/androida (na starszym KitKat miałem podgląd na co najmniej kilkadziesiąt, albo większość, jeśli nie wszystkie, a równolegle na 9 -tce właśnie 10). Od dłuższego czasu nie używam już tego starego smartfona, ale jakby ktoś był ciekawy jak to teraz wygląda, to mogę sprawdzić (o ile sprzęt się nie zbuntuje, i apka nadal będzie działać). Poza tym, to obecnie coś dziwnego się dzieje - tak, jakby liczba własnych przejazdów na segmentach zmalała...

Napisano

@KrissDeValnor pomysł ciekawy z prywatnymi segmentami, tylko u mnie jest ich za dużo aby robić je osobno. Z każdej jazdy mam kilka/naście segmentów - tyle ich porobili ;)

Ewentualnie wybiorę kilka i utworzę w Garminie bo też możesz je robić. 

Ze Stravą nie wiem jak to dokładnie wyjaśnić, ale mam wrażenie że coś nie tak jest z tymi czasami.

Napisano

Ogólnie strava ma czasem problem z róznymi wynikami i powiadomieniami. Np ja mając 200 KOM'ów czesto jak przeglądam ich liste to zaoważam że ktoś tam kiedyś mi jakiś odebrał...szkoda że czasem mam powiadomienie o takowym a czasem nie, ręcznie muszę szukać w moim TOP10 gdzie jestem jako drugi. CZdarza się też że pobiłem KOM'a a mam tylko informację o PR mimo że mam go zaliczonego i rzeczywiscie widnieję jako pierwszy.

Napisano

Nie wiem, do jesieni zeszłego roku miałem premium, teraz wykupie dopiero na wiosnę. A z tego co widzę coraz więcej opcji zabierają z darmowej na premium. Przez okres zimowy nie straciłem ani jednego więc nie jestem w stanie potwierdzić Twojego pytania.