Wojtek. Napisano Niedziela o 15:23 Napisano Niedziela o 15:23 Cześć. Niestety spotkała mnie przykra niespodzianka, mianowicie w wyniku uszkodzenia rury wodociągowej doszło do zalania piwnicy. Woda z zawiesiną sięgała około 60 centymetrów. Ucierpiały moje dwa rowery, pod wodą przez około 4 godziny znajdowały się piasty, łańcuchy, suporty, przerzutki przednie i przerzutki tylnie, kasety. Powiedzcie mi proszę czy wystarczy to wyczyścić np myjka ciśnieniową, czy trzeba rozbierać te elementy i robić ich konserwację. Jeśli konserwacja to zapewne będę musiał wspomóc się jakimś serwisem zewnętrznym i skorzystać z ubezpieczenia by pokryć w ten sposób koszty. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj
smw44199 Napisano Niedziela o 15:46 Napisano Niedziela o 15:46 Wypadałoby rozebrać wszystko, umyć i nasmarować. Oddaj do serwisu, niech wystawią Ci fakturę, a z tym do ubezpieczyciela. 1 Cytuj
spidelli Napisano Niedziela o 16:08 Napisano Niedziela o 16:08 Raczej nie myj myjką ciśnieniową, jest to odradzane nawet w zwykłych okolicznościach. Jak ma iść z ubezpieczenia to faktycznie lepiej samemu nie tykać a zbierać kwity (paragony/faktury). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi