omgimjedi Napisano Sobota o 12:25 Napisano Sobota o 12:25 (edytowane) Hej, kupiłem w zeszłym roku rower Radon. Opony były gotowe pod tubeless ale i tak jeździłem na dętce. Teraz wymieniałem opony na nowy sezon i zobaczyłem że na obręczy jest już taśma. Czy to jest taśma to tubeless i wystarczy abym sobie wymienił wentyle i wlał mleko? Będę wdzięczny za opinie, nigdy nie montowałem taśmy tubeless więc nie mam pojecia jak wygląda, a tak to bym może sobie je przerobił aby zobaczyć czy rzeczywiście tak dobrze jak mówią. Rower kupowałem nowy z salonu więc jeżeli to taśma tubeless to musiałaby być montowana przez producenta, a nie słyszałem o czymś takim. Edytowane Sobota o 12:26 przez omgimjedi Cytuj
Dokumosa Napisano Sobota o 13:45 Napisano Sobota o 13:45 Za wąskie to na taśmę, raczej zwykła opaska. 2 Cytuj
omgimjedi Napisano Sobota o 13:47 Autor Napisano Sobota o 13:47 1 minutę temu, Dokumosa napisał: Za wąskie to na taśmę, raczej zwykła opaska. Ok dzięki za odpowiedź Cytuj
Wojcio Napisano Sobota o 17:11 Napisano Sobota o 17:11 Wygląda na opaskę, ale koła z fabryczną taśmą miałem w Giancie, mam w Canyonie i jak kupiłem same koła fulcrum, to też miały taśmę bezdętkową. Ale np, w rondo i marinie opony tubeless, obręcze opisane tubeless, a w środku opaska pod dętkę. Jak trochę odchylisz, to zobaczysz czy jest przyklejona, czy tylko naciągnięta. Cytuj
Dokumosa Napisano Niedziela o 14:37 Napisano Niedziela o 14:37 Koła DT też fabrycznie są oklejone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi