TedRed4 Napisano Sobota o 09:17 Napisano Sobota o 09:17 Jestem w trakcie wymieniania łożysk w rami i według producenta wszystkie śruby skręcające zawieszenie są klejone Locktitem. Przy skręcaniu chciałbym również użyć "kleju" ale aktualnie wszystkie gwinty są zasmarkane starym klejem. Czy macie jakieś sposoby na usunięcie starego łącznika. Na razie próbowałem IPA i nożykiem tapicerskim w rowkach wydłubać klej. Ścieranie izopropylem czyści tylko zewnętrzną część gwintu ale tak średnio Cytuj
Dokumosa Napisano Sobota o 09:46 Napisano Sobota o 09:46 Z grubsza szczotka drucianą (może być mosiężna) a resztę benzyną ekstrakcyjną. Nie przejmuj się jeśli jakaś szczątkowa ilość zostanie. Izopropanol to lichy zmywacz nawet smarów. 2 Cytuj
TedRed4 Napisano wczoraj o 15:42 Autor Napisano wczoraj o 15:42 Właśnie takie kroki podjąłem i faktycznie udało się większość/jak nawet nie całość ściągnąć ✌️ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi