Jaca911 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Cześć, Właśnie strzeliła mi sprężyna w tylnej szczęce hamulca Shimano BR-5800. Jest dostępna sama sprężyna, czy trzeba kupować cały zacisk? Szukam i nie bardzo udaje mi się znaleźć. Najgorsze, że jutro ostatni dzień pięknej pogody. HELP Cytuj
luker7 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Shimano nie wyszczególnia sprężynek na rysunkach techniczych nowszych hamulców więc może być nie do kupienia. Kiedyś rozbierałem szczęke 6800 i spręzyna wygląda podobnie jak sprężyna Y8FN10000 . Raczej trudne do dostania w Polsce. Ewentualnie sprawdź na aliexpres, może chińczyki mają. Cytuj
Jaca911 Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Dzięki dobry człowieku. Poszukam sprężyny, chociaż z rysunków wygląda, że ta sprężyna jest BR-5700, a one nie były jeszcze dual pivot. Jeśli nie to szukam zacisku. Ale z tego co widzę tył z przodem nie jest zamienny. Różnią się długością śruby mocującej. Po wstępnych oględzinach widzę, że jest ona wprasowana na sztywno. Dobrze kombinuję? Jeśli tak to lipa, bo jedyny dostępny w Polsce na już zacisk BR-5800 to przód. Trzeba będzie kupić BR-7000, a nie lubię żeby nie było homogenicznie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi