mnichmark Napisano Czwartek o 16:52 Napisano Czwartek o 16:52 Cześć. Szukam taniego stojaka serwisowego do roweru w cenie do jakiś 200 zł. Zastanawiam się czy w tej cenie znajdę coś co spełni swoją funkcje. Chciałbym móc serwisować i wymieniać części. Zastanawia mnie chociażby czy dokręcając koła taki stojak wytrzyma opór. Dużą popularność ma stojak z Lidla CRIVIT ( Stojak serwisowy do roweru | LIDL.PL ). Z podawanych minusów ma jednak to że rower trochę się na nim buja. Znajdę coś lepszego w tej cenie ? Może stojak serwisowy z Decatlona Stojak serwisowy do roweru EASYWORK III składany BIKE ORIGINAL | Decathlon ? Co polecacie do 200 zł ? Cytuj
Mihau_ Napisano Czwartek o 17:08 Napisano Czwartek o 17:08 Cytat Z podawanych minusów ma jednak to że rower trochę się na nim buja to czy się buja czy nie zależy od konkretnego roweru, przekroju rur itd. Cytat Znajdę coś lepszego w tej cenie ? To jest wszystko jeden uj, jeszcze w juli jest tani https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/rowery/czesci-zamienne-i-konserwacja/narzedzia/stojak-serwisowy-639447/ Cytuj
spidelli Napisano Czwartek o 18:07 Napisano Czwartek o 18:07 (edytowane) Miałem wersję z Juli, może dwa sezony wytrzymał, śruba od zacisku (uchwytu) była z rasowego ównolitu i gwint się zjechał, jakbym nie wiem co tam ściskał. Ale może miałem pecha, kilka prostych serwisów zrobiłem. Kosztował połowę tego, co teraz. Kolejny kupiłem już solidniejszy, jakiś leżak magazynowy po przecenie ale ponad 700 zł chyba kosztował.... Edytowane Czwartek o 18:07 przez spidelli Cytuj
Artwro Napisano Czwartek o 18:48 Napisano Czwartek o 18:48 (edytowane) Ten z Juli taki sam jak z Decathlonu.Tak że różnica tylko w malowaniu.Wszystkie to samo. Edytowane Czwartek o 18:49 przez Artwro Cytuj
wr81 Napisano Czwartek o 19:31 Napisano Czwartek o 19:31 Z niedrogich stojaków rozważałem kiedyś jeszcze stojak z Rose , na plus na pewno to że zajmuje mniej miejsca niż Lidl/Jula (mozna postawić przy ścianie) oraz dostępność części zamiennych. https://www.rosebikes.pl/rose-s-1300-workstand-our-top-seller--22586?article_size=6075&product_shape=40&sf=1 Ostatecznie kupiłem Bike handa.. Cytuj
Rafał87 Napisano Czwartek o 21:01 Napisano Czwartek o 21:01 3 godziny temu, Mihau_ napisał: to czy się buja czy nie zależy od konkretnego roweru, przekroju rur itd. Nie, to zależy od jakości stojaka. W lidlowym wszystko się buja bo to plastik, jak coś mocniej dokręcasz to łapa się obraca bo pozioma rurka z łapą jest mocowana do pionowej rury stojaka poprzez łącznik z tworzywa który nie wytrzymuje takich sił a jak na siłę dokręcasz to pęka. Do regulacji pierdół wystarcza, przy grubszych robotach praca na nim jest wkurzająca. Ale niska cena potrafi przymknąć oczy na jego wady. Cytuj
Mihau_ Napisano Piątek o 07:43 Napisano Piątek o 07:43 @Rafał87 ale ja mam ten stojak z lidla, nie zauważyłem "wad" które opisujesz, nic mi się nie buja, nic mi nigdy nie pękło Cytuj
Dzieni Napisano Piątek o 08:03 Napisano Piątek o 08:03 Zaktualizowałem swój wątek: Ten z Kandsa za 160 zł wygląda mega podobnie do mojego finalnego zakupu, różnica jest chyba głównie w tym, że zamiast szybkozamykaczy masz kółka do skręcania. W budżecie 200 zł poszedłbym więc w Kandsa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi