Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
Cytat

Tzn nie myślałam o miejskich

Jesteś w stanie podać różnice pomiędzy tymi rowerami? Poza nazwą. 

Cytat

drugi przekroczył

Ale jest zdecydowanie najsensowniejszym wyjściem, ma świetny stosunek cena/zastosowane części a do tego waży 3 kg mniej niż twoje propozycje. Jeżeli te dodatkowe 5 stów nie sprawi, że będziesz musiała na jakiś czas zrezygnować z deserów to warto dopłacić, konstrukcja jest o wiele lepiej przemyślana niż tanie krążowniki.

Edytowane przez Mihau_
Napisano
19 godzin temu, ewe.ewelina94 napisał:

chce kupic rower trekkingowy na krótsze i dłuższe jazdy i po mieście i po lasach

Generalnie rowery, które wybrałaś nadają się do dostojnych jazd po mieście, ewentualnie do przejechania po drodze szutrowej w lesie.

Jeżeli tego oczekujesz to każdy z Twoich typów będzie OK.

Napisano

Na dalszą jazdę też szukam, zdarza mi się zrobić sporadycznie 100 km i do tej pory robiłam to na miejskim, a szukam czegoś lepszego, wybrałam trekking ze względu na wygodna pozycje i bagażnik bo robię dalsze wycieczki, ale moze powinnam wybrac co innego

Napisano

Hmmm... Jeżeli do tej pory robiłaś 100-km trasy na mieszczuchu to chyba nie ma sensu przekonywać Cię do czegoś bardziej sportowego, a tym bardziej ze sztywnym widelcem np. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-kentfield-st-2-2-2 🙂.

Kup ten, który Ci się bardziej podoba, bo czy z tyłu będzie przerzutka Deore czy Acera to przy takim rowerze nie ma aż tak dużego znaczenia.

Kupno crossa np. https://www.marinbikes.com/pl/bikes/2023-san-anselmo-ds2-2 i doposażenie go we wszystko co mają trekkingi też chyba mija się z celem tym bardziej, że chcesz wyprostowaną pozycję.