Ciastek8509 Napisano Środa o 11:59 Napisano Środa o 11:59 Witam, szukam roweru mtb do 4500zl ew. troche droższy. Jazda po lesie, piaszczyste ścieżki ale i trochę asfaltu na ścieżkach rowerowych po zamontowaniu fotelika dla dziecka. Poszukałem i zastanawiam się nad którymś z tych: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-rockrider-race-700-aluminiowa-rama/_/R-p-337291?mc=8731669 https://skleprower.pl/rower-mondraker-chrono-r-29er-2023-sram-gx-eagle-1x12-fox-32-rhytm-p-652.html Który będzie lepszy i czy znajdę coś jeszcze z dobrym osprzętem w tej kasie. Cytuj
Przecietny Napisano Środa o 12:31 Napisano Środa o 12:31 Mondraker vs Rockrider Ciekawe zestawienie sam bym się zastanawiał jakbym miał między tymi dwoma wybierać. Amortyzator lepszy i sztywniejszy w mondraker 1-0, cena uszczelek w miare podobna a jeśli sam nie robisz przeglądów to nie wiem czy serwis więcej za foxa liczy. Napęd 12 rzędów uznałbym za lepszy 2-0 szkoda,ze nie jest jednorodny jak w rockrider tj manetka, przerzutka,kaseta. 2-1 Obręcze szersze w rockriderze ale tylko 2mm albo aż zależy jak kto patrzy 2-2. Zakres przełożen bardzo zbliżony, oba rowery mają zębatke 32 a kasety to 11-50 vs 11-51 3-3. Rockrider pewnie ma nieco lżejszą ramę 3-4 ale też pressfit który nie każdemu pasuje a mondraker wkręcany 4-4 . Hamulce wg mnie nieco lepsze też mondraker 5-4. Opony 2,2 vs 2,25. No nie wiem trudny wybór tutaj proponujesz🤣. Wybrałbym mondraker ze względu na foxa i bsa. Do tego jest mniej oklepany i mniej spotykany. 1 Cytuj
michalr75 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu A to widziałeś? Rower MTB KROSS Level 8.0 PP | CentrumRowerowe.pl Karbonit za 4,4k? Cytuj
chudzinki Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowane) @michalr75 tylko co tam jest tak naprawdę fajnego? Ja nic nie widzę 🙂. Edytowane 18 godzin temu przez chudzinki Cytuj
chudzinki Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) Deore oprócz korby i kasety. Jedyną przewagą Krossa nad sporo nad tańszym Radonem jest suport, o ile oczywiście ktoś jest uprzedzony do Presfita. Amortyzator, koła, klamki hamulcowe, średnica sztycy, a nawet opony i pewnie waga przemawiają na korzyść Radona 🙂. Edytowane 17 godzin temu przez chudzinki Cytuj
michalr75 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Przy czym jak się cos stanie to trudniej będzie egzekwować gwarancję, ale to już decyzja kupującego. Cytuj
Ciastek8509 Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu Dlatego szukam czegoś raczej na polskim rynku niż z zagranicy. Cytuj
chudzinki Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) @michalr75, bo ja wiem. Marki wysyłkowe są bardzo proklienckie (często na podstawie samych zdjęć i opisu przysyłają nową część bądź zlecają naprawę w miejscowym serwisie na ich koszt), a tu mamy Krossa - opinie też różne. Edytowane 17 godzin temu przez chudzinki 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi