Garbus Napisano Poniedziałek o 20:19 Napisano Poniedziałek o 20:19 Cześć, Szukam nowego gravela do ok. 4500, po dłuższym czytaniu, szukaniu i oglądaniu recenzji wybór padł wstępnie na Rometa Aspre 2 (4300zł). Gdy już chciałem dodać go "do koszyka" wpadł mi jeszcze w oko Kellys Soot 80 (5990zł) i trochę mi namieszał... Wobec tego mam do Was pytanie - czy warto jest dopłacić ok. 1500zł do Soot'a 80? Różnią się w zasadzie tym, że Soot 80 ma ramę z karbonu a Aspre 2 aluminiową. Napęd i hamulce takie same, nie wiem jak to wygląda pod kątem kół. Wizualnie o wiele bardziej podoba mi się Soot. Robię trasy głównie po asfalcie - 70% asfalt, 30% szuter/pole. Interesuje mnie bardziej rekreacyjna aniżeli sportowa geometria ramy. Co wy byście wybrali? Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 22:15 Napisano Poniedziałek o 22:15 Cytat Interesuje mnie bardziej rekreacyjna aniżeli sportowa geometria ramy. Pozycja będzie podobna ale podejście do geometrii trochę inne. Kellys klasyczny, "szosowy", z krótszym rozstawem osi, krótszą ett. Aspre z modną ostatnio, progresywną geometrią dzięki której lepiej radzi sobie w trudnym terenie. Cytat Wobec tego mam do Was pytanie - czy warto jest dopłacić ok. 1500zł do Soot'a 80? Karbon to zawsze wartość dodana a czy warto to już sam musisz zdecydować, pamiętaj tylko, że Cytat o wiele bardziej podoba mi się Soot To też istotne Cytuj
Garbus Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Pojawiła mi się jeszcze opcja używanego Eskera 7.0 (2023) na Rivalu w super stanie za 5000zł. Może to będzie dla mnie najlepsza opcja? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi