Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam nowego gravela do ok. 4500, po dłuższym czytaniu, szukaniu i oglądaniu recenzji wybór padł wstępnie na Rometa Aspre 2 (4300zł). Gdy już chciałem dodać go "do koszyka" wpadł mi jeszcze w oko Kellys Soot 80 (5990zł) i trochę mi namieszał... :) Wobec tego mam do Was pytanie - czy warto jest dopłacić ok. 1500zł do Soot'a 80? Różnią się w zasadzie tym, że Soot 80 ma ramę z karbonu a Aspre 2 aluminiową. Napęd i hamulce takie same, nie wiem jak to wygląda pod kątem kół. Wizualnie o wiele bardziej podoba mi się Soot.

Robię trasy głównie po asfalcie - 70% asfalt, 30% szuter/pole. Interesuje mnie bardziej rekreacyjna aniżeli sportowa geometria ramy.

Co wy byście wybrali?

Napisano
Cytat

Interesuje mnie bardziej rekreacyjna aniżeli sportowa geometria ramy.

Pozycja będzie podobna ale podejście do geometrii trochę inne. Kellys klasyczny, "szosowy", z krótszym rozstawem osi, krótszą ett. Aspre z modną ostatnio, progresywną geometrią dzięki której lepiej radzi sobie w trudnym terenie.

Cytat

Wobec tego mam do Was pytanie - czy warto jest dopłacić ok. 1500zł do Soot'a 80?

Karbon to zawsze wartość dodana a czy warto to już sam musisz zdecydować, pamiętaj tylko, że

Cytat

o wiele bardziej podoba mi się Soot

To też istotne

Napisano

Pojawiła mi się jeszcze opcja używanego Eskera 7.0 (2023) na Rivalu w super stanie za 5000zł. Może to będzie dla mnie najlepsza opcja?