mellow Napisano Poniedziałek o 12:20 Napisano Poniedziałek o 12:20 Cześć, Przymierzam się do kupna pierwszego gravela. Jeżdżone będzie w okolicach Wrocławia więc teren raczej płaski. Patrzę aktualnie na Kross Esker 7.0, można kupić za niecałe 7k. Mam dylemat z rozmiarem przy wzroście 178 cm i wadze około 77 kg, wykrok 80-81 cm. Według rozmiarówki jestem pomiędzy 53.5 (M) a 55 (L) otrzymywałem sprzeczne rekomendacje co w takiej sytuacji zrobić. Czy ktoś kto zna ten model mógł mi doradzić który wybrać? Planuje jazdę bardziej sportową, bez bikepackingu. Będę bardzo wdzięczny za pomoc Cytuj
RafalxM Napisano Poniedziałek o 12:29 Napisano Poniedziałek o 12:29 176/79 Esker 4.0 , mam M i jest idealnie Dla 7.0 aktualnego brałbym też M , poniższy obrazek dla 178/81 Cytuj
Mihau_ Napisano Poniedziałek o 13:20 Napisano Poniedziałek o 13:20 Godzinę temu, mellow napisał: Według rozmiarówki jestem pomiędzy 53.5 (M) a 55 (L) 55 Za podobną kasę masz kellysa na napędzie 2x https://www.centrumrowerowe.pl/rower-gravel-kellys-soot-80-pd42884/ Cytuj
martinnoo Napisano Poniedziałek o 13:39 Napisano Poniedziałek o 13:39 Esker 7.0 zaista maszyna, bierz i się nie zastanawiaj! Będziesz mega zadowolony. Co do rozmiaru, to TYLKO I WYŁĄCZNIE M! Nie słuchaj jakichś bzdur, nie sugeruj się tymi śmiesznymi przelicznikami. Podziękujesz mi za to, zobaczysz Cytuj
kemot1974 Napisano Poniedziałek o 18:09 Napisano Poniedziałek o 18:09 @mellow - za niewielką dopłatą mam nowego fabrycznie Giant Revolt Advanced w M Cytuj
ernorator Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Chyba nikt nie patrzy na geometrię. Giant Revolt Advanced w M to M, Esker 7 w M to tak naprawdę S, i cyferki z geometrii o tym świadczą. Esker 7/8 aka Carbonda 696, to co Kross nazywa M, carbonda nazywa S i tak na całej rozmiarówce. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi