Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry,

Chciałbym kupić rower do 3500 zł, Mam 183cm wzrostu, około 85kg wagi. Rower ma służyć do jazdy mieszanej, trochę po lasach, trochę po chodniku, najmniej po ulicy. Ogólnie szybka jazda 😝.

Myślałem o Trek Dual Sport 2 Gen 5 lub  Kross Evado 7.0 2024. Czy jest osoba na tym forum która pomogła by mi wybrać rower dla mnie? Słyszałem że TREKI mają małą wagę i też jest to bardzo fajne, prosta kierownica też by mi odpowiadała. Jeśli chodzi o kross evado to też słyszałem że jest to dobra opcja dla ludzi którzy szukają dobrego standardowego roweru. Chyba że jest coś lepszego niż te dwie wymienione przeze mnie opcje? Ponoć w meridzie i cubie przepłaca się za markę? (tak słyszałem XD)

Napisano

Trek bez amortyzatora więc tu nasuwa się pytanie czy po jeździe w lesie nie będzie Ci brakować amortyzacji, ręce mogą dostawać i boleć. Jak coś z amortyzatorem to chyba lepiej szukać coś z lepszym powietrznym amorkiem.

• +1 pomógł 1
Napisano

Szukaj czegoś z amortyzatorem powietrznym. Na duktach leśnych utwardzanych byle czym sie sprawdza doskonale. Bez amortyzacji też da sie jeździć, ale komfort po lesie czy szutrze z dużą ilością kamieni wydaje sie nieco gorszy.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.