brafal Napisano Niedziela o 16:07 Napisano Niedziela o 16:07 Nie wiem jaki rower powinienem kupić, miałem Unibike Zethos, rower typu cross, był szybki ale średnio wygodny, bolały mnie przeguby rąk, MTB b.wygodny ale na dłuższe trasy 20 km + męczący, gravele które są teraz na topie kuszą ale nie wiem czy z racji wieku, wagi ( 105kg przy 190 cm wzrostu i problemach z kręgosłupem się nada... Czy możecie coś mi doradzić? Cytuj
Greg1 Napisano Poniedziałek o 07:17 Napisano Poniedziałek o 07:17 Ponownie crossa albo trekkinga z amortyzowaną sztycą ale dopasuj sobie odpowiednią welkość ramy a później go dobrze ustaw - bolące przeguby to zbyt duży ciężar ciała spoczyający na rękach czyli np. źle ustawione siodełko, poza słabymi mięśniami core oczywiście. A te Twoje 48 lat to jakoś dużo, szukasz już sobie miejsca żeby w spokoju umrzeć, jak stare słonie, czy co? Pewnie z połowa z nas jest w podobnym wieku lub starszym (np. ja) jeździ na szosach, grawelach i nie narzeka na wiek Cytuj
kipcior Napisano Poniedziałek o 07:58 Napisano Poniedziałek o 07:58 Skoro MTB jest wygodne ale męczące to zmień opony na szybsze w stylu Race Kinga albo idąc po bandzie nawet jakieś gravelowe. Całkiem sztywny rower przy problemach z kręgosłupem jest średnim pomysłem ale amortyzacja załatwia sprawę (sztyca, mostek, amor). Tylko gravel w tym budżecie to tak średnio, a jak miałbyś jeszcze do tego amortyzację zakładać to już w ogóle. Cytuj
brafal Napisano Poniedziałek o 08:04 Autor Napisano Poniedziałek o 08:04 MTB był wygodny ( Giant yukon z 2009 r) właśnie przez szerokie i miekkie przez to opony oraz amortyzację w przednim widelcu). Ramę miał L a ten Unibike 21" i chyba był może za duży. Muszę gdzieś podjechać i przymierzyć się, polecane rowery są nie dostępne w salonach w okolicach Warszawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi